Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Χαλκιδική: Πρώην και νυν αξιωματούχοι στη μάχη του χρίσματος

Στον νομό Χαλκιδικής, δημιουργούνται πέντε δήμοι. Οι αντιδράσεις στο σχέδιο “Καλλικράτης” επικεντρώθηκαν στα ορεινά του νομού, καθώς η Αρναία αντιστάθηκε σθεναρά στη μεταφορά τής έδρας στην Ιερισσό. Αντιδράσεις υπήρξαν και σε άλλες περιοχές, ωστόσο το ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος είναι έντονο.
Ειδικότερα, στον δήμο Πολυγύρου, τη θέση του δημάρχου πιθανώς να διεκδικήσει ο αντινομάρχης Γιάννης Τζίτζιος, ο οποίος ...

έχει διατελέσει στο παρελθόν δήμαρχος Σιθωνίας για δύο τετραετίες με τη στήριξη της ΝΔ. Ο ίδιος όμως, λένε πληροφορίες, έχει στραμμένο το βλέμμα του και στον δήμο Σιθωνίας. Στον ίδιο δήμο δεν αποκλείεται να κατέλθει υποψήφιος και ο σημερινός νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος πάντως δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Ο νυν δήμαρχος Πολυγύρου Θεόδωρος Καπλάνης (ΝΔ) θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Μπογδάνος (ΠΑΣΟΚ) ταλαντεύεται μεταξύ της υποψηφιότητας για τον δήμο και για το περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Για τον δήμο Πολυγύρου, ακούγεται επίσης το όνομα το όνομα του Ζαφείρη Σακελάρη, πρώην δημάρχου Ανθεμούντα και πρώην περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Στον δήμο Αριστοτέλη, ο νυν δήμαρχος Σταγείρων - Ακάνθου (ΠΑΣΟΚ) Μιχάλης Βλαχόπουλος σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στον νέο δήμο, ενώ από τον ίδιο πολιτικό χώρο για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου κινείται και ο Γιώργος Λαμπράκης, υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιος δήμαρχος ενδεχομένως να είναι και ο πρώην υπουργός Χρήστος Πάχτας, αν και ο ίδιος δεν έχει εκφραστεί δημόσια. Από τον χώρο της ΝΔ, ως υποψήφιος προτίθεται να κατέλθει ο νυν δήμαρχος Αρναίας Λάζαρος Λαζάρου, ενώ πιθανώς να διεκδικήσει τη δημαρχία και ο δήμαρχος Παναγιάς Δημήτρης Μητροπάνος.
Στον δήμο Προποντίδας, ο νυν δήμαρχος Μουδανιών, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπαγιάννης θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Ο πρώην αντινομάρχης Ιωακείμ Μουτάφης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ενδιαφέρεται να πάρει το χρίσμα του κόμματος. Προσπάθειες για να συγκροτήσει συνδυασμό κάνει και ο νυν δήμαρχος Τρίγλιας Κώστας Σγουρής, φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, ενδέχεται όμως τελικά να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαγιάννη. Από τον χώρο της ΝΔ, ο τέως δήμαρχος Μουδανιών Δαμιανός Ιορδανίδης έχει εκδηλώσει την επιθυμία να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος. Ενδιαφερόμενος είναι και ο νυν αντινομάρχης Διονύσης Αριστοτελίδης. Επίσης, και ο νυν δήμαρχος Καλλικράτειας Γιάννης Γεωργαλάς είχε δηλώσει αρχικά ότι θα κατερχόταν υποψήφιος αλλά το τελευταίο διάστημα τηρεί στάση αναμονής.
Στον δήμο Κασσάνδρας, ο νυν δήμαρχος Κασσάνδρας Αριστείδης Κανέλης, προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος του νέου δήμου, όπως και ο νυν δήμαρχος Παλλήνης Κώστας Παπούλας, ο οποίος θα επιδιώξει να κατέλθει με το χρίσμα της Ν.Δ. Ο τέως δήμαρχος Κασσάνδρας Κώστας Παπαγιάννης θεωρείται ότι θα είναι υποψήφιος, αν και δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.
Στον δήμο Σιθωνίας, ο αντινομάρχης Γιάννης Τζίτζιος (ΝΔ) πιθανώς να επιλέξει τελικά να θέσει υποψηφιότητα στον δήμο Σιθωνίας και όχι στον δήμο Πολυγύρου. Κινήσεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου κάνει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Βαρσάμης Γιοβανούδας. Ο νυν δήμαρχος Τορώνης Κυπαρίσσης Ντέμπας (ΝΔ) είναι προβληματισμένος ακόμη, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημητρός, από τον ίδιο πολιτικό χώρο, προσπαθεί να καταρτίσει συνδυασμό. Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Νικολάου Αγαπητός Παρδάλης θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νομαρχιακό σύμβουλο Άγγελο Πράτσα, ο οποίος επιθυμεί επίσης να λάβει το χρίσμα του κόμματος.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 13/6/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: