Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

Συνεχίστηκε στη Νέα Καλλικράτεια η εκστρατεία καθαρισμού των ακτών, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος καθαρισμού των ακτών των νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής.
Την Κυριακή στην Ν.Καλλικράτεια βρέθηκαν και συμμετείχαν στη δράση εκτός από δεκάδες εθελοντές, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντινομάρχης Χαλκιδικής Διονύσης Αριστοτελίδης, ο δήμαρχος Καλλικράτειας Γιάννης Γεωργαλάς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων....
"Το καλοκαίρι αυτό και κάθε καλοκαίρι θέλουμε να κολυμπούμε με την παρέα μας και όχι με τα σκουπίδια. Δεν αρκεί η βοήθεια του δήμου ή της νομαρχίας γιατί πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος” ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Ψωμιάδης.
"Αυτή η κοινή πρωτοβουλία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να κρατούν το περιβάλλον και τις παραλίες μας καθαρές" ανέφερε ο κ.Αριστοτελίδης. Η εκστρατεία καθαρισμού με τίτλο «Για να κολυμπάμε με την παρέα μας και όχι παρέα με τα σκουπίδια μας» υλοποιείται με πρωτοβουλία των νομαρχιών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και του γραφείου Νεολαίας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με στόχο την κινητοποίηση των ενεργών πολιτών, προκειμένου να εξασφαλισθούν καλύτερες και καθαρότερες ακτές για τους λουόμενους εν όψει του καλοκαιριού.
Η επόμενη εκστρατεία της δράσης θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στην παραλία του Κορινού στην Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: