Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: "Νιώθω εξουθενωμένος, ζούμε ένα θρίλερ στο υπουργείο"


«Η χώρα καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις και δεν υπάρχει περιθώριο για υπεκφυγή» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε νωρίτερα. Ο κ. Βενιζέλος -αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του IFF, Τσαρλς Νταλάρα- τόνισε ότι....




γίνεται προσπάθεια να συγχρονιστούν οι διαδικασίες για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες.

«Στόχος να κάνουμε όσα προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και αυτό πρέπει να το προσεγγίσουμε όλοι συναινετικά λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο, που δυστυχώς εξακολουθεί να ακούει πράγματα ατεκμηρίωτα και ανακριβή που αποπροσανατολίζουν» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ δύσκολους τους προϋπολογισμούς του 2011 και του 2012, τον μεν πρώτο γιατί «αν εκτελεστεί επιτυχημένα θα μας επιτρέψει να μπούμε στην εποχή των πλεονασμάτων το 2012» και τον δε δεύτερο γιατί η επεξεργασία του στο τελευταίο τρίμηνο «συνέπεσε με μία φάση αβεβαιότητας που δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά παγκόσμια».

«Με τους εκπροσώπους της Τρόικας θα εξετάσουμε το μέγεθος και τον τρόπο της βοήθειας που αναμένεται να λάβουμε τον Γενάρη» σημείωσε στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι αν εφαρμόσουμε όσα έχουμε ανακοινώσει τότε δε θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα. Δηλαδή… μην εφησυχάζετε κιόλας πως δεν θα υπάρξουν!

«Τους 5,5-6 μήνες που βρίσκομαι στο ΥΠΟΙΚ είναι ένα θρίλερ για να κρατηθούμε όρθιοι. Όταν ανέλαβα υπήρχε αμφιβολία αν θα ψηφίσει η Βουλή το Μεσοπρόθεσμο» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος υπογράμμισε ότι νιώθει εξουθενωμένος από τις προσπάθειες να κρατηθεί όρθια η χώρα...

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: