Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πτώση της θερμοκρασίας


Οι χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί και η ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ και στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως τις πρωινές ώρες.




Αττική: Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλονίκη:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.



Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετός.



Μακεδονία, Θράκη:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στο Θερμαϊκό 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους μέχρι 4 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια προβλέπεται. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο το θερμόμετρο θα δείξει 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα, ενώ το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετός.



Κυκλάδες, Κρήτη:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: