Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Eτήσιος απολογισμός

Σε λίγο συμπληρώνεται ένας χρόνος λειτουργίας του νέου μας δήμου. Δυστυχώς όμως, στην δημοτική μας ενότητα η παρουσία του και η προσφορά υπηρεσιών στον δημότη, είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτήν που έπρεπε και από αυτήν που θα περιμέναμε βάσει των προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων των δημοτικών μας αρχόντων. Θεωρούμε ότι η περίοδος αναμονής έχει περάσει και η όποια καλόπιστη κριτική μας δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως αντιπολιτευτικός λόγος. Οι ενεργοί πολίτες δεν είναι αντιπολίτευση στην διοίκηση του δήμου, αλλά ένα μέλος μιας κοινωνίας πολιτών που βοηθά όπου συμφωνεί, κρίνει όπου διαφωνεί, αναζητά όπου υπάρχει ανάγκη.

Την άποψή μας αυτή την κάναμε πράξη με πλήθος ενημερωτικών εγγράφων και παραινέσεων προς τους συνδημότες μας. Με ανοιχτές συγκεντρώσεις, παρουσία των δημοτικών μας αρχών, για θέματα ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, όπως τα......
σχέδια πολεοδόμησης της β΄ κατοικίας και του τιμολογίου ύδρευσης- αποχέτευσης. Παρέμβαση σε αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για θέματα υγείας και ασφάλειας των πολιτών. Τα πολλά προβλήματα όμως της καθημερινότητας παραμένουν άλυτα ή έχουν επιδεινωθεί. Στην καθαριότητα η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη σε όλα τα διαμερίσματα του πρώην δήμου Καλλικράτειας. Γίναμε θέμα συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ως η μεγαλύτερη χωματερή της Χαλκιδικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό μας. Ζητήσαμε να μας χορηγηθεί πρόγραμμα διέλευσης των απορριμματοφόρων, για να ενημερώσουμε τους δημότες, αλλά δεν υπήρχε. Τα απορριμματοφόρα κινούνται χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό. Κάποια σημεία βελτίωσης παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες. Οι μπλέ κάδοι ανακυκλούμενων υλικών, γεμίζουν με κοινά απορρίμματα και η όποια προσπάθεια για ανακύκλωση καταστρέφεται. Προτείναμε να τοποθετηθούν οι μπλέ κάδοι της ανακύκλωσης, σε άλλα σημεία μακριά από τους κοινούς κάδους, σε συνάντηση, παρουσία του κ. δημάρχου από το καλοκαίρι, ο οποίος και αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά τίποτα δεν έγινε. Πρόσφατα δε, καταθέσαμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου πρόταση για υλοποίηση στον δήμο μας προγράμματος επιδοτούμενης ανακύκλωσης.
Το οδικό δίκτυο σε όλους τους οικισμούς, θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.
Οι αυθαιρεσίες στην παραλιακή ζώνη, το καλοκαίρι, δεν είχαν προηγούμενο. Ελπίζουμε να οφείλονταν σε δύστροπους επαγγελματίες και όχι σε αδιαφορία των υπηρεσιών του δήμου και των ελεγκτικών μηχανισμών του. Δεν έχουμε δει ακόμα καμία κίνηση, παρά το έγγραφο που στείλαμε από τον Μάιο μήνα, για αυθαίρετες καταλήψεις δημοτικών χώρων και καταστροφή περιουσιακών στοιχείων του δήμου.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανησυχία θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε, να κρίνουμε και να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα.
Σας ευχόμαστε ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: