Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αξιοποίηση «Μαγαζάρας» στην παραλία Τρίγλιας

Η αξιοποίηση της «Μαγαζάρας» ενός διατηρητέου κτιρίου στην παραλία της Νέας Τρίγλιας, είναι από τους στόχους της δημοτικής αρχής Νέας Προποντίδας και ειδικά της δημοτικής ενότητας Τρίγλιας...


Το κτίριο ανήκει στη διεύθυνση νεωτέρων μνημείων του υπουργείου πολιτισμού και γίνονται επαφές ούτως ώστε να διασωθεί και να αναδειχθεί. «Θα καταβάλουμε προσπάθειες για να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ μελέτη για να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος του πολιτισμού και της περιοχής. Έχουμε το πράσινο φως από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου, μας ζήτησαν να ολοκληρώσουμε τη μελέτη» επεσήμανε ο κ. Ανέστης Τσομπανέλλης, αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Τρίγλιας.
Απώτερος στόχος της.....
δημοτικής αρχής είναι το κτίριο να φιλοξενεί δράσεις που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και την παράδοση καθώς στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι.
Πλούσια ιστορία
Το συγκεκριμένο κτίριο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ήταν αρσανάς της μονής Βατοπεδίου του Αγίου όρους και παραχωρήθηκε στην τότε κοινότητα Νέας Τρίγλιας. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη σιτηρών και άλλων αγροτικών προϊόντων από τους κατοίκους της περιοχής αφού βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα και ήταν εύκολη η μεταφορά προϊόντων με τα καΐκια της εποχής. Τα τελευταία χρόνια η Μαγαζάρα χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο διασκέδασης.
Η Μαγαζάρα αποτελεί σήμα κατατεθέν για την παραλία της Τρίγλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: