Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλο κύκλωμα απατεώνων με πλοκάμια στην Ιταλία...

Δεκάδες εφοριακοί, δικηγόροι, λογιστές, χρησιμοποιώντας τον «υγιή» ΑΦΜ ενός τετραπληγικού, έστησαν offshore, ξέπλεναν μαύρο χρήμα, ενώ επιδίδονταν και σε άλλες ενέργειες, από απάτες έως τοκογλυφία...



Στη νέα μεγάλη υπόθεση, που φέρεται να έχει προεκτάσεις στην Ιταλία, αλλά και πλοκάμια στα Δωδεκάνησα και στην ηπειρωτική Ελλάδα, διερευνάται η εμπλοκή περίπου 30 προσώπων, μεταξύ των οποίων εφοριακοί και τραπεζικοί, πρώην υπάλληλος ΣΔΟΕ, αστυνομικοί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, λογιστές, επιχειρηματίες και αλλοδαποί, ενώ κατονομάζεται και ένας ράφτης.

Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, η Εισαγγελία με τη συνεργασία του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της Ασφάλειας διερευνά καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το κύκλωμα αξιοποίησε τον «υγιή» ΑΦΜ ενός τετραπληγικού, προκειμένου μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών, καθώς και επιχειρήσεων αλλά και offshore εταιρειών που έστηναν εν αγνοία του, να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, με προέλευση ακόμη και από την ιταλική μαφία!

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, το κύκλωμα προσπαθούσε να βάλει στο χέρι ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του τετραπληγικού και της οικογένειάς του, ενώ σε ένα από τα δεκάδες έγγραφα που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας, φαίνεται ότι, μετά τον θάνατο του 44χρονου τότε άνδρα, στις 3 Ιουνίου 2008, εισέπραξαν ακόμη και τα έξοδα της κηδείας της μητέρας του από το ΙΚΑ, συνολικού ποσού 744 ευρώ!

Μέχρι τώρα έχουν κληθεί και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου τουλάχιστον 30 άτομα, ενώ τα αδικήματα που διερευνώνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είναι μεταξύ άλλων σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κακουργηματικές απάτες, πλαστογραφίες, απιστία. 

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τον θάνατο του τετραπληγικού, από καταγγελίες του αδελφού του, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται σε αλλεπάλληλες μηνυτήριες αναφορές του, διαπίστωσε περίεργα και αδικαιολόγητα δάνεια περίπου 1 εκατ. ευρώ στο όνομα του ανάπηρου, ενώ παράλληλα ανακάλυψε και 21 πιστωτικές κάρτες του, οι οποίες βρέθηκαν χρεωμένες συνολικά με ποσά 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: