Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Και εγέτετο... Ε.ΛΑ.Δ.Α. από Θεοδωράκη, Γλέζο, Κασιμάτη


Την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) παρουσίασαν ο μουσικοσυνθέτης Μ. Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μ. Γλέζος και ο Συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης.

Διαβάστε τι πρεσβεύει η Κίνηση

Την κίνηση Ε.ΛΑ.Δ.Α. παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης.
Όπως είπαν οι επικεφαλής της Κίνησης, στόχος της είναι η συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου μέσα από την αντίσταση και την αλληλεγγύη των πολιτών.
Ο κ. Γλέζος, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι ένα εκλογικό κομματικό σχήμα, γιατί φιλοδοξεί να συσπειρώσει όσο περισσότερο κόσμο, χωρίς τους διαχωρισμούς παρατάξεων και κάλεσε όλα τα κόμματα να ενισχύσουν τον αγώνα, χωρίς καθοδήγηση.
Ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι "ο λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού, στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σε απαιτήσεις τύπου ή πουλάτε και πουλιέστε ή πεθαίνετε και χάνεστε".
Από τη μεριά του, ο κ. Κασιμάτης σημείωσε, πως "οι συμβάσεις του δανείου είναι παράνομες και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ίδιο το χρέος στρέφεται κατά του λαού, γι΄ αυτό η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να απορρίψει το μέρος του δανείου που είναι απεχθές".
"Αποστόλη είσαι ζωηρός, είσαι ωραίος"
Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Μανώλη Γλέζο εξηγούσαν τους στόχους της Ε.ΛΑ.Δ.Α, ζητούσε επίμονα να φτάσει η συζήτηση στο "δια ταύτα" και να εξηγηθεί τι ακριβώς θα κάνει το νέο κίνημα.
Τότε, ο Μίκης Θεοδωράκης του απάντησε:
"Αποστόλη, είσαι ζωηρός, είσαι ωραίος και είσαι ό,τι πρέπει γι' αυτό που θα κάνουμε τώρα, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε τον συσχετισμό δυνάμεων".
Εν συνεχεία, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε σίγουρος ότι "όλοι αυτοί, τρόικα, Μνημόνιο, δωσίλογοι, υποτακτικοί, πουλημένοι, όλοι θα πάνε στη θάλασσα. Και θα είμαστε εμείς τα παλικάρια, εγώ, ο Μανώλης και ο Γκλέτσος. Θα είμαστε μπροστά όταν θα τους πετάξουμε".
Και έκλεισε την ομιλία του με ένα κάλεσμα: "Βοηθήστε μας. Δεν έχουμε πολύ χρόνο ο Μανώλης κι εγώ. Εβδομήντα χρόνια πολεμάμε".

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: