Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Συζητήθηκε στην επιτροπή περιφερειών ο ορεινός τουρισμός ...


Τους τα πε ενα χέρι από κοντά ο περιφερειάρχης Καχριμάνης στη μόνιμη επιτροπή περιφερειών στη βουλή προ ημερών, αφού χαρακτήρισε λίγο πολύ...

αναποτελεσματική την βοήθεια προς τις περιφέρειες απ το κεντρικό κράτος, από πλευράς έμπρακτης στήριξης στην τοπική ανάπτυξη.

Αναλύοντας λοιπόν πολλά που γίνονται από πλευράς περιφέρειας παρ όλες τις οικονομικές δυσκολίες ..φτάσαμε και στο θέμα που είναι ο ορεινός τουρισμός.

Και ακούστηκε το ότι οι δείκτες δείχνουν μεγάλη πτωτική τάση, και κάνεις δε κάνει τίποτα, και εξηγώντας αναλυτικά το πως παει ο τουρισμός και ποιους επισκέπτες έλκει η Ήπειρος εντός και εκτός χώρας .. εξήγησε ότι πολύ μεγάλο μέρος επισκεπτών δέχεται η Ήπειρος από όλες τις βαλκανικές χώρες όπου επισκέπτονται τα ιερά και πάτρια εδάφη..(!)

Τώρα για τον ορεινό τουρισμό ακούσαμε .. ότι για τα Ζαγόρια και άλλους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς, όπως και το Μέτσοβο.. η πληρότητα έχει πέσει κάτω απ το 50% .

Σε αντιπαράθεση λοιπόν με δηλώσεις του Δήμου Μετσόβου που μιλα για ικανοποιητική κίνηση στον τουριστικό τομέα..

Έχουμε ως αρχή μας να μην υποστηρίζουμε κανέναν, αλλά και να μην είμαστε εναντίον κανενός, αλλά θεωρούμε ότι η τουριστική προβολή στο Μέτσοβο είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτη και αρκετά παρωχημένη .. και εδώ δεν στοχεύουμε κάποιον προσωπικά σε καμία περίπτωση.

Εχουμε μείνει όμως στα ίδια και τα ιδια .. Μετσόβιο πολυτεχνείο..χρηματικά βραβεία και ζήτω-ολέ! Ένα παράδειγμα δίνουμε απλά ..και λεφτά οι παππούδες να πάρουν κανα φαρμακάκι να ζήσουν λίγο ακόμα ..τίποτα το Μετσόβιο, μόνο για τον ψευτο-αριστερό κινηματογραφιστή Αγγελόπουλο υπάρχουν χρήματα.. Αλλά ειναι κοινή πεποίθηση το ότι στο Μέτσοβο λέγεται έτσι από ευκολία λόγου.. ''εχει κίνηση το Χωριό απο μόνο του..'' μέγα μύθος και μέγα ακούσιο λάθος να λέγεται αυτό σήμερα.

Τίποτα στην σημερινη τουριστική αγορά δεν ειναι δεδομένο...και ιδίως όταν αλληλοχτυπιούνται μερικοί από καθαρά υπαρξιακούς λόγους..! Ανεβάστε την προβολή αλλιώς βουλιάζουμε ... και εχουμε ως 'δόγμα' πει επανειλημμένως απο εδω .. το Μετσοβο δεν ειναι μόνο χειμερινός τουρισμός, οποιος το λέει αυτο λανθάνει πολύ.. εως και τραγικά..

Η εσωτερική μετανάστευση αυξάνεται στο δήμο Μετσόβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: