Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

17 Ιουνίου οι εκλογές – Πικραμμένος πρωθυπουργός - Παπαδήμο πρότειναν Σαμαράς, Βενιζέλος

Τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας πρότεινε για τη θέση του πρωθυπουργού ο Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.







Απών από τη σύσκεψη είναι ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, που αν και αυτή τη φορά προσκλήθηκε, αρνήθηκε να παραστεί λόγω του αποκλεισμού του από την χθεσινή σύσκεψη.

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Πάνος Καμμένος, ο μοναδικός από τους
πολιτικούς αρχηγούς που έκανε δηλώσεις. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν υπηρεσιακή κυβέρνηση με μη πολιτικά πρόσωπα», είπε ο Πάνος Καμμένος.



Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι θα προτείνει τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επιτρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης. Υπουργός Εξωτερικών θα προτείνει να αναλάβει ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών Παναγιώτης Ήφαιστος, ο οποίος, όπως είπε, είναι γνώστης του "Σκοπιανού" και υπουργός Άμυνας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Γράψας. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο Τάσος Γιαννίτσης δεν πρέπει να μείνει στο υπουργείο Εσωτερικών και σε όλα τα υπουργεία να αναλάβουν υπηρεσιακοί υπουργοί οι γενικοί γραμματείς τους.



Ακολούθησαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, η Αλέκα Παπαρήγα. Στις 12:58 έφτασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Τελευταίος, ακριβώς στις 13:00, έφτασε στο προεδρικό μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έμειναν επί δέκα λεπτά μόνοι τους στην αίθουσα συσκέψεων της Προεδρίας μέχρι να μπει χαμογελαστός ο Κάρολος Παπούλιας για να αρχίσει η σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: