Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Στασιμότητα εργασιών στο δημοτικό Πορταριάς & στο 1ο δημοτικό Νέων Μουδανιών

sxoleio-moydania
Στασιμότητα υπάρχει όσον αφορά την πρόοδο εργασιών στο δημοτικό σχολείο της Πορταριάς και την ανακαίνιση του 1ου δημοτικού σχολείου Νέων Μουδανιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και ο δήμος Νέας Προποντίδας, οι καθυστερήσεις οφείλονται στις κατασκευαστικές εταιρίες. Στην περίπτωση της Πορταριάς θα κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος ενώ για τα Ν. Μουδανιά θα ασκηθούν πιέσεις να προχωρήσει η αντικατάσταση των κουφωμάτων και να είναι έτοιμη η μονάδα μέχρι τη νέα σχολική χρονιά. «Πέραν όλων των άλλων θα πρέπει να έχουμε την τύχη να συνεργαστούμε με αξιόπιστους εργολάβους για να προχωρήσουν τα έργα που υλοποιούμε. Αυτό, δυστυχώς δεν έγινε στην περίπτωση του σχολείου της Πορταριάς» είπε ο κ. Χάρης Σαρόγλου, περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος. Για την περίπτωση του «πολύπαθου» πρώτου δημοτικού Νέων Μουδανιών, η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου λήγει στις 5 Αυγούστου.
Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στο ΓΕΛ Ν. Μουδανιών....

Αντίθετα με τα δύο προηγούμενα σχολεία, στο νέο λύκειο Μουδανιών οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι και εδώ η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. Επίσης στο 2ο δημοτικό της πόλης οι εργασίες ανακαίνισης αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τη νέα σχολική χρονιά. Για το συγκεκριμένο έργο οι εργασίες προσθήκης κτιρίων θα είναι έτοιμες την επόμενη σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ν. Προποντίδας Μανόλη Καρρά, υπάρχει πλήρη ετοιμότητα για το ΓΕΛ Καλλικράτειας το οποίο πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Προγραμματισμός έργων σχολικής υποδομής
Παράλληλα ο δήμος Ν. Προποντίδας σχεδιάζει την κατασκευή νέων διδακτηρίων και την επισκευή και επέκταση υπαρχόντων. «Ήδη ολοκληρώνεται σε ποσοστό 90% η μελέτη για το νέο διδακτήριο του ειδικού σχολείου Νέας Προποντίδας το οποίο θα κατασκευαστεί στην Πορταριά και μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα κατατεθεί ο φάκελος στην ειδική διαχειριστική επιτροπή για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Το νέο κτίριο θα έχει 2.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου και προβλέπεται η κατασκευή ειδικών αιθουσών, γυμναστηρίων, υδροθεραπευτηρίων, αιθουσών λογοθεραπείας, φυσιοθεραπείας. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών» τόνισε ο κ. Καρράς. Επίσης ο δήμος ετοιμάζει μελέτη για την επέκταση και ανακαίνιση του ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών, τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: