Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής της ανατολικής παράκαμψης Πολυγύρου, ενός έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 8.650.000 ευρώ.

Η ανατολική παράκαμψη της πρωτεύουσας αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Πολυγύρου, διότι με την ολοκλήρωσή της οι διερχόμενοι από τη Σιθωνία οδηγοί δε θα περνούν μέσα από τον Πολύγυρο και η κυκλοφορία θα γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.


Η σημερινή αναγκαστική πορεία όσων κινούνται από και προς τη χερσόνησο της Σιθωνίας μέσα από τους δρόμους του ανατολικού τμήματος της πόλης δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες σε οδηγούς αλλά και πεζούς. Οι τελευταίοι μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, για να διασχίσουν τους δρόμους, χρειάζεται να περιμένουν αρκετά λεπτά της ώρας. Παράλληλα εγκυμονεί κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως τα παιδιά ενώ επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση του αστικού οδικού δικτύου.

Το οδικό τμήμα που θα κατασκευαστεί, μήκους δύο περίπου χιλιομέτρων, θα αρχίζει από το πέρας της επαρχιακής οδού Γερακινής - Πολυγύρου και κινούμενο ανατολικά θα καταλήγει στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Βραστών – Ιερισσού, δίπλα στην περιαστική οδό Πολυγύρου. Προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή ισόπεδων κόμβων στην αρχή και το τέλος του οδικού τμήματος ενώ η διατομή της οδού σχεδιάστηκε όμοια με αυτή της οδού Πολυγύρου - Γερακινής, με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος μιλώντας στο halkidikinews.gr τόνισε ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ίσως το έργο να παραδοθεί πριν τη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου.

της Βικτωρίας Καρακούση
  http://www.halkidikinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: