Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Έγκριση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους του Δήμου Αριστοτέλη, περιόδου 2012-2013.

Δεκαπέντε (15) Προγράμματα Άθλησης για Όλους εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στον Δήμο Αριστοτέλη
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, τα οποία ανακοινώθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δεκαπέντε (15) Προγράμματα Άθλησης για Όλους πρόκειται να υλοποιηθούν στον Δήμο Αριστοτέλη για την περίοδο 2012-2013.
Για δεύτερη χρονιά οι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν δωρεάν σε εγκαταστάσεις του Δήμου και να ψυχαγωγηθούν στον τόπο διαμονής τους.
Η επιτυχία των Προγραμμάτων της προηγούμενης χρονιάς αποτέλεσε το εφαλτήριο, ώστε ο Δήμος να υποβάλλει εκ νέου προτάσεις για την υλοποίηση Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους και να διεκδικήσει τη λειτουργία τμημάτων άθλησης, καθώς υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση από τους δημότες όλων των ηλικιακών ομάδων.
Για την υλοποίηση των Προγραμμάτων θα αξιοποιηθούν και φέτος σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες οι υπάρχουσες υποδομές και δημιουργηθούν τμήματα σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες. Ο σχεδιασμός των Προγραμμάτων έχει γίνει με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών, των ενηλίκων, των ηλικιωμένων, καθώς και των δημοτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, τα Προγράμματα που εγκρίθηκαν με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πρόκειται να υλοποιήσει το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο ως δικαιούχος φορέας για τον Δήμο Αριστοτέλη, είναι τα εξής:
==«Άσκηση στην προσχολική αγωγή», για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών:
Προγράμματα μύησης σε αθλητικές δραστηριότητες παιγνιώδους μορφής (2 τμήματα, 20 ατόμων)
==«Παιδί και αθλητισμός», για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών
Προγράμματα μύησης σε συγκεκριμένα αθλήματα (1 τμήμα, 25 ατόμων)
Προγράμματα φυσικής άσκησης και αθλητικής αγωγής (1 τμήμα, 25 ατόμων)
==«Άσκηση στην εφηβική ηλικία», για νέους ηλικίας 13-18 ετών
Προγράμματα αεροβικής γυμναστικής (1 τμήμα, 25 ατόμων)
==«Άθληση και γυναίκα»
Πρόγραμμα διατροφής και φυσικής κατάστασης για γυναίκες ηλικίας 19-65 ετών (6 τμήματα, 25 ατόμων)
==«Άσκηση στην τρίτη ηλικία», για άτομα άνω των 65 ετών
Πρόγραμμα φυσικών και κινητικών δραστηριοτήτων για άτομα τρίτης ηλικίας (2 τμήματα, 20 ατόμων)
==«Άσκηση ατόμων με χρόνιες παθήσεις»
Πρόγραμμα άσκησης ατόμων με οστεοαρθρίτιδα, πόνους στη μέση, αυχενικό σύνδρομο (1 τμήμα, 25 ατόμων)
Πρόγραμμα άσκησης και διατροφής για άτομα με προβλήματα παχυσαρκίας (1 τμήμα, 25 ατόμων)
Μέσα από την υλοποίηση των Προγραμμάτων, κύριος στόχος είναι η άθληση και η ψυχαγωγία όσων συμμετέχουν σε αυτά, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας τους, η παροχή συμβουλών και η ενημέρωση σε θέματα υγιεινής διατροφής και η φροντίδα για την σωματική και ψυχική υγεία μέσα από την άσκηση. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Τα Προγράμματα πρόκειται να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά, ενώ ολοκληρώνονται στα μέσα Ιουνίου του 2013.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους αποτελεί βασικό μέρος του προγράμματος δράσης της δημοτικής αρχής και περιλαμβάνει διάφορα προγράμματα για την στήριξη των δημοτών και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Για πρώτη φορά πέρυσι κατατέθηκε από το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο ολοκληρωμένη πρόταση για όλα τα χωριά του Δήμου και λειτούργησαν αθλητικά τμήματα σε όλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Κατανοώντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία, επιλέγουμε ως δημοτική αρχή να στηρίξουμε τους δημότες μας και να τους παρέχουμε τη δυνατότητα και φέτος να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν δωρεάν σε εγκαταστάσεις και υποδομές του Δήμου.

Η λειτουργία των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους υπακούει σε ένα συνολικό σχεδιασμό για την προώθηση της αποκέντρωσης και του ξαναζωντανέματος όλων των χωριών μας.

Με σύνθημα μας «ο Αθλητισμός είναι ζωή» καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στα Προγράμματα Άθλησης, να υιοθετήσουν θετική στάση απέναντι στην άσκηση και την υγιεινή διατροφή και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα υγείας.

Στόχος μας είναι με τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας αντίληψης υγιεινής διαβίωσης και να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες μας σε θέματα πρόληψης υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: