Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Έναρξη Εθελοντικών Δράσεων Δήμου Ν.Προποντίδας.

Με αφορμή την διεθνή ημέρα εθελοντισμού η οποία έχει καθοριστεί στις 5 Δεκεμβρίου εκάστου έτους, ο Δήμος Νέας Προποντίδας μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού  αλλά και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, σας καλωσορίζει στην 1η συνέντευξη τύπου για την έναρξη Εθελοντικών Δράσεων στον Δήμο μας.
Την ώρα που οι κοινωνικές δομές του κράτους καταρρέουν από έλλειψη χρημάτων, η ελπίδα έρχεται από τον συνάνθρωπο : εθελοντικές οργανώσεις αναλαμβάνουν δράσεις και ανακουφίζουν όσους έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή ο εθελοντισμός αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών.
Στις δύσκολες περιόδους στις οποίες ζούμε, δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο. Είναι το αντιστάθμισμα στην κυριαρχία της τεχνολογίας και στην ηθική κατάπτωση των ανθρώπων, είναι το μέσο για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο με χαμόγελο, με αγάπη, με ευτυχία. Γι' αυτό και η 5η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
Ο Δήμος μας αναγνωρίζοντας την ανάγκη της κοινωνίας και των πολιτών της, καλεί όλες τις εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής μας καθώς και όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς είτε τον ελεύθερο τους χρόνο, είτε τις ιδιαίτερες γνώσεις τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, να δηλώσουν εμπράκτως την συμμετοχή τους στις εθελοντικές δράσεις που πρόκειται να αναλάβει ο Δήμος Ν.Προποντιδας.
Οι δράσεις μας θα είναι πολυποίκιλες με σημείο αναφοράς πάντα τον συνάνθρωπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

ΡΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: