Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ

Κρούσεις από ξένους επενδυτές, μεταξύ άλλων από Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ, που δραστηριοποιούνται σε εξειδικευμένους τομείς αξιοποίησης ακινήτων έχει δεχθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι, την παραθαλάσσια έκταση στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική και για πέντε ιαματικές πηγές στη Φθιώτιδα.

Ρωσικό ενδιαφέρον υπάρχει για τη μακροχρόνια εκμετάλλευση του παραθαλάσσιου οικοπέδου στον
Αγιο Ιωάννη στο Δήμο Σιθωνίας, το οποίο παλαιότερα φιλοξενούσεκοινοτικό κάμπινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα "ΝΕΑ", το ακίνητο για το οποίο ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, απέχει 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και έχει έκταση 261 στρέμματα, εκ των οποίων εκμεταλλεύσιμα είναι τα 200.

Στην έκταση του Αη-Γιάννη από το 2003 εφαρμόστηκε το πρόγραμμα «Στολίδια στην άμμο» για τη λειτουργία αναψυκτηρίων στην περιοχή. Δυστυχώς, η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου επέλεξε να «αξιοποιήσει» με τον χειρότερο τρόπο την έκταση με αποτέλεσμα να είναι γεμάτη σκουπίδια και να αποτελεί δυσφήμιση για την περιοχή.

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: