Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

"ΛΕΟΝΤΙΟΣ & ΛΕΝΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "Θ ΟΠΩΣ ΘΕΑΤΡΟ" ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με τη θεατρική παράσταση «ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ» του Georg Büchner από την ομάδα θ… όπως θέατρο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο 5ο Φεστιβάλ Πολυγύρου, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013, στις 9.30 μ.μ.
 Μια κωμωδία, ένα παραμύθι με όλα τα απαραίτητα: περιπλανώμενα βασιλόπουλα, μελαγχολικές πριγκίπισσες, βασιλιάδες, αυλικούς και χωρικούς. Με τραγούδι, παντομίμα, μαριονέτες και παλιάτσους. Και τον Έρωτα να κινεί τα νήματα. Μα έχουμε σήμερα την πολυτέλεια να μιλάμε με παραμύθια; Ναι, όταν αυτά μας κάνουν ασυνήθιστες ερωτήσεις.
Μπλέκοντας γλυκά τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, τον Άμλετ, τον Δον Κιχώτη, τον Ερωτόκριτο, μύθους και αρχέτυπες εικόνες, ο Μπύχνερ ρωτάει, αφουγκράζεται, ψάχνει να βρει από τι υλικό είναι φτιαγμένο το παραμύθι της ανθρωπότητας.




Γοητευτικό, παράλογο, πικρό, μελαγχολικό και ρομαντικό, το έργο αυτό αν και γραμμένο το 1834 μας αγγίζει σήμερα κυρίως γιατί μιλάει τη γλώσσα της νιότης, της ελπίδας, του έρωτα, που μένει αναλλοίωτη στη φθορά του χρόνου.
Σκηνοθεσία: Κορτέσσα Ανέγρονου
Την ομάδα αποτελούν οι:  Χάρης Κολιώτσας, Νίκη Παπαθανασίου, Φαίδρα Παπουτσή, Άννα Πειραλή, Άννα Μπακρατσά, Φωτεινή Ραζάκου, Άννα Παπουτσή, Μαρία Καραγκιοζά, Γιώργος Κυρτάσογλου, Εφροσύνη Κοκτσίδου.
Τραγουδά η Irena Kosanovic και τη συνοδεύει στη μουσική ο Αντώνης Κωνσταντινίδης.
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Δημητριάδου Σκηνικά: Thimi ( Θύμιος) Hena, Κοστούμια:  Κokie  Ζωγραφική σκηνικών:  Αλίκη Αναγνωστούδη - Άννα Πειραλή Ηλεκτρολόγος: Βασίλης Σταματίου Φωτογραφία – video artΔημήτρης Καρπέτης Γενικών καθηκόντων: Χρήστος Καραγκιοζάς
Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου
Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Μαθητικό: 3 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: