Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Η θάλασσα της Ολυμπιάδας ταξιδεύει στη Βουλγαρία!

Εικόνες εξαιρετικού φυσικού κάλους από το κατάφυτο Αριστοτελικό Βουνό και τις χρυσές ακτές της Ολυμπιάδας κατέγραψαν οι κάμερες της βουλγάρικης εκπομπής υψηλής τηλεθέασης με τίτλο «Zvezden’sKitchen», εκπρόσωποι της οποίας επισκέφθηκαν τον ομώνυμο οικισμό στις 22, 23 24 & 25.7.13.
Το θέμα της γαστρονομικής παραγωγής που οργανώνουν θα περιστρέφεται γύρω από τα «Μύδια Ολυμπιάδας» και τις «Καλοκαιρινές Γεύσεις του Αριστοτελικού Βουνού». Για το λόγο αυτό ο φακός της εκπομπής αποτύπωσε...πλάνα από τις τοπικές μυδοκαλλιέργειες και τη συλλογή των ονομαστών μυδιών Ολυμπιάδας, ενώ βιντεοσκοπήθηκαν ποικίλοι τρόποι μαγειρέματός τους. Παράλληλα, οι συντελεστές της εκπομπής κατέγραψαν τρόπους προετοιμασίας παραδοσιακής πίτας με γέμιση από κρίταμα, τοπικής κακαβιάς, η οποία περιείχε ψάρια, μύδια και θαλασσινά και μαγειρεύτηκε από καπεταναίους πάνω σε ψαροκάικο, αλλά τεχνικές προετοιμασίας των φημισμένων λουκουμάδων με μέλι Αρναίας και των τοπικών λικέρ - φτιαγμένων από κράνα και φρούτα του Αριστοτελικού Βουνού.

Οι λήψεις πλάνων πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να προβάλουν τις τοπικές γαστρονομικές συνήθειες σε συνδυασμό με την εναλλαγή του φυσικού τοπίου (βουνό – θάλασσα), αλλά και να προωθήσουν τον απίστευτο τοπικό χρωματικό συνδυασμό του πράσινου – τυρκουάζ - γαλάζιου.
Η εκπομπή θα χωρισθεί σε τέσσερα μέρη και θα προβληθεί στη Βουλγαρία στις αρχές του Σεπτεμβρίου αλλά και σε επανάληψη στα τέλη του Απριλίου. Ο ενθουσιασμός δε των εκπροσώπων της παραγωγής για το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας ήταν τέτοιος, που προσκάλεσαν τους τοπικούς chefsστη Σόφια, για να μαγειρέψουν εκ νέου τοπικά πιάτα, αυτήν τη φορά στο studioτης εκπομπής και να προωθήσουν για μία ακόμη φορά τα προϊόντα και τις γεύσεις της ολυμπιαδιώτικης θάλασσας στη Βουλγαρία.
Και αυτή η πρωτοβουλία του MountAthosAreaKouzinaεστιάζει στην παράλληλη προώθηση του φυσικού τοπίου και στην καθιέρωση της τοπικής παραγωγής / γαστρονομίας, ως τρόπου έκφρασης της τουριστικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: