Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Χαλκιδική: Επεισόδια με έναν τραυματία για τα μεταλλεία χρυσού

Ενταση μεταξύ κατοίκων του Παλαιοχωρίου και των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Χαλκιδική: Επεισόδια με έναν τραυματία  για τα μεταλλεία χρυσού

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Παλαιοχώρι μεταξύ κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην μεταλλευτική δραστηριότητα και εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». 

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από συγκέντρωση κατοίκων στον Πολύγυρο και διαμαρτυρία τους έξω από το δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη στην Αρναία, το πλήθος κατευθύνθηκε στο Παλαιοχώρι όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους στην εταιρεία. Οι δύο ομάδες ήρθαν σε αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο. Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας η κατάσταση εκτονώθηκε.


Ο εκπρόσωπος της «Ελληνικός Χρυσός» Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, επικαλούμενος πληροφορίες παρευρισκομένων κατοίκων του Παλαιοχωρίου και εργαζομένων στην εταιρεία, επισημαίνει στο ΑΠΕ ότι «οι αντιδρώντες στη μεταλλευτική δραστηριότητα επιτέθηκαν σε εργαζόμενους στην εταιρεία και κατοίκους του χωριού, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά». 

Ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Βασίλης Μοσχόπουλος αναφέρει ότι «κατά τη διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο, στην Αρναία, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν το κτίριο, διατυπώνοντας απειλές κατά του δημάρχου, ενώ στο επεισόδιο στο Παλαιοχώρι τραυματίστηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Αρναίας».

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Λαγόντζος, κάτοικος Χαλκιδικής, επικαλούμενος πληροφορίες από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, επισημαίνει  ότι «εργαζόμενοι στην "Ελληνικός Χρυσός" προκάλεσαν φραστικά τους διερχόμενους με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια».
Νωρίτερα, κάτοικοι της Χαλκιδικής που διαμαρτύρονται για τη μεταλλευτική δραστηριότητα και ζητούν την αποφυλάκιση των τεσσάρων συλληφθέντων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου και μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αρναία.

Στα δικαστήρια, άλλωστε, κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα  ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης δύο κατοίκων της Ιερισσού που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο ανακριτής για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: