Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

" Όργιο" παρεμπορίου… στις παραλίες της Χαλκιδικής

paremporio paralia

-Πλανόδιοι παρέμποροι, πωλούν γυαλιά, ρολόγια, πορτοφόλια και τσάντες
-“Χτυπάνε” ακόμη και τατουάζ από χένα προς δέκα ευρώ, με κίνδυνο την υγεία των πολιτών

Επίθεση από πλανόδιους παρέμπορους δέχονται καθημερινά οι λουόμενοι των παραλιών της Χαλκιδικής, οι οποίοι μετατρέπονται σε πιθανούς αγοραστές γυαλιών ηλίου, ρολογιών, πορτοφολιών, τσαντών και καπέλων.

Οι πλανόδιοι διαθέτουν την πραμάτεια τους,


χωρίς φυσικά να έχουν στην κατοχή τους άδειες μικροπωλητών και χωρίς να εκδίδουν τα παραμικρό παραστατικό, προς 5, 10 ή 15 ευρώ κάνοντας φυσικά τα γνωστά παζάρια με τους λουόμενους προκειμένω να τους πείσουν να αγοράσουν κάτι. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου πλανόδιοι προσφέρουν ακόμη και “τατουάζ” από χένα, προς 10 ευρώ με τους κανόνες φυσικά υγιεινής και προστασίας των πολιτών να απουσιάζουν παντελώς.

Τις περισσότερες φορές συναντούν απρόθυμους καταναλωτές, ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η συνεχής πίεση αποδίδει, με τους λουόμενους όσο περνά η ώρα και δέχονται επιθέσεις πλανόδιων να υποκύπτουν και τελικώς να αγοράζουν κάποιο προϊόν μαϊμού και αμφιβόλου ποιότητος.

Την ίδια στιγμή που οι παρέμποροι αλωνίζουν ανενόχλητοι η παντελής απουσίας ελέγχων συμβάλει στην ραγδαία εξάπλωση του φαινομένου, αποτελώντας σίγουρα μια ισχυρή πληγή για την τοπική οικονομία καθώς τέτοιου είδους πρακτικές πλήττουν βάναυσα την τοπική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: