Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Χαλκιδική:Καλημέρα «Mount Athos Area Kouzina»!


Από τις πλαγιές του Χολομώντα και τα ψαρολίμανα του Ακάνθιου Κόλπου ξεκίνησε το προωθητικό ταξίδι της επόμενης διοργάνωσης του «Mount Athos Area Kouzina».
Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής εμπνευσμένο από τη μανιταροπαραγωγή του Χολομώντα ήταν η πρώτη προωθητική ενέργεια του «Mount Athos Area Kouzina», το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο 13 Ιουλίου, από τον παραδοσιακό ξενώνα «Ροδαμός», το σημείο απ' όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της διοργάνωσης τον επόμενο Μάιο.
Ενα δεύτερο μάθημα πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα, Κυριακή 14 Ιουλίου, στο Στρατώνι, το οποίο συμπεριελάμβανε διαγωνισμό ψαρέματος.


Οι δύο αλυσιδωτές πρωτοβουλίες απέδειξαν - για μία ακόμη φορά - ότι η εναλλαγή του φυσικού τοπίου στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής (βουνό – θάλασσα) είναι αυτή που διαμορφώνει τρόπους ζωής, φαινομένων και όλων των μορφών τουριστικής ανάπτυξης.

Οι στόχοι του Mount Athos Area Kouzina
Το «Mount Athos Area Kouzina» εστιάζει στην προωθητική δραστηριότητα, στοχεύοντας στη δημοσιοποίηση όλων εκείνων των στοιχείων, προϊόντων και παραγόντων, που συνθέτουν τη δομή του, ως ετήσιας διοργάνωσης με μηνιαία διάρκεια (15 Μαΐου – 15 Ιουνίου).
Επιπρόσθετα θέτει σε ισχύ και χαρίζει το όνομά του στο πρώτο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας, που φέρνει σε άμεση επαφή τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα πρωτογενούς τομέα με την ξενοδοχειακή οικογένεια και τους χώρους εστίασης της προ του Αθω περιοχής - και όχι μόνο!
Επόμενο προϊόν που θα προωθηθεί από το «Mount Athos AreaKouzina» είναι τα περίφημα μύδια Ολυμπιάδας, τα οποία την επόμενη εβδομάδα θα μαγειρευτούν στον τόπο παραγωγής τους με πέντε διαφορετικούς τρόπους για λογαριασμό βουλγάρικης τηλεοπτικής εκπομπής.
Και αυτή η πρωτοβουλία εστιάζει στην παράλληλη προώθηση του φυσικού τοπίου και της καθιέρωσης της τοπικής παραγωγής / γαστρονομίας, ως τρόπου έκφρασης της τουριστικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: