Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

21ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας:Συναυλία ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΑΡΡΑ

Την Δευτέρα 12 Αυγούστου θα ταξιδέψουμε στην μαγεία της μουσικής του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΑΡΡΑ.
Έπειτα από την Παράστασή τους στο Ηρώδειο που μίλησε απευθείας στην καρδιά του κοινού, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας με έναν καινούργιο και διαφορετικό για αυτούς τρόπο: Μετά από πολλές συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες και σχήματα, σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και εξωτερικό, εφέτος συναντούν το κοινό τους με ένα μοναδικό ρεσιτάλ Πιάνο-Φωνή: σχήμα που ξεγυμνώνει την ψυχή της μουσικής και επιτρέπει να ακουστεί αβίαστα ο μαγικός κόσμος της ουσίας του ελληνικού τραγουδιού.
Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις σημαντικότερες στιγμές από το κοινό -αλλά και το ευρύτερό τους- ρεπερτόριο, οι δύο καλλιτέχνες δημιούργησαν τον μουσικό κόσμο μιας ξεχωριστής βραδιάς ειδικά φτιαγμένης για το κοινό της Χαλκιδικής. Τραγούδια που μοιράστηκαν με το κοινό μέσα στα χρόνια αλλά και καινούργια μουσικά τοπία που διάβηκαν.
Από το “Φεύγα” μέχρι το “Cançao do Mar”, από τις “Μάγισσες της Σμύρνης” και το εκρηκτικό “Παρασκευή Μεγάλη” μέχρι τον Χατζηδάκη και τον Θεοδωράκη, από την “Αναστασία” και το “Λόγω τιμής” μέχρι τον ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου και τον Τσιτσάνη αλλά και τα πιανιστικά “Τοπία” το πρόγραμμα οδηγεί στα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου από την συλλογή “Λουλούδι στη Φωτιά” αλλά και το ολοκαίνουργιο τραγούδι “Ρομπέν των Θαλασσών” σε στίχους του Χρήστου Παναγιωτόπουλου που ξεχώρισε στο Ηρώδειο πριν λίγες εβδομάδες.
Η διαδρομή των δύο καλλιτεχνών,με ήθος και ποιότητα, τους κάνει ξεχωριστούς και σπάνιους. Η επίσκεψη τους στο αμφιθέτρο της Σίβηρης, την Δευτέρα 12 Αυγούστου με τις βαλίτσες τους γεμάτες σπουδαίες ερμηνείες σε μεγάλα τραγούδια τους, σίγουρα είναι μια από τις πιο δυνατές παραστάσεις του καλοκαιριού και υπόσχεται να μείνει αξέχαστη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: