Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

3η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013 από τον Δήμο Πολυγύρου – Δ.Ε. Ανθεμούντα – Τ.Δ. Γαλάτιστας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η Γιορτή Κτηνοτροφίας στόχο έχει την περεταίρω ενίσχυση του ρόλου της κτηνοτροφίας ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης στην περιοχή. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων επιδιώκεται η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Μετά από δύο πετυχημένες διοργανώσεις το 2011 και το 2012 η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα εξελίσσεται σε έναν σημαντικό για τον τόπο θεσμό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, έκθεση τοπικών αγροτικών - κτηνοτροφικών προϊόντων, γεωργοκτηνοτροφικών μηχανημάτων, γευσιγνωσία, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις.
Η φετινή διοργάνωση θα σηματοδοτηθεί από την επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δ. Μελά, για τη Νέα Αγροτική Πολιτική.Στην 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας θα πάρει μέρος και φέτος η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας παρουσιάζοντας εξαιρετικές συνταγές βασισμένες στα τοπικά μας προϊόντα.


Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής – Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χαλκιδικής, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και ο Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: