Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) – ΕΦΕΠΑΕ, διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για τους ενταγμένους και τους δυνητικά δικαιούχους του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» .

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μουδανιών και συγκέντρωσε το πραγματικό ενδιαφέρον των παρευρισκομένων που την παρακολούθησαν.


Εισηγητές της ημερίδας ήταν τα αρμόδια στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Στράβας Νικόλαος και ο Γενικός Δ/ντης της κος Σκοτίδας Σπύρος.

Οι εισηγητές παρείχαν αναλυτικές διευκρινήσεις στους δυνητικά εντασσόμενους ώστε να επιτύχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα αλλά και αναλυτικές διευκρινήσεις και οδηγίες στους αρχικά ενταγμένους για τον ορθό τρόπο υλοποίησης της επένδυσης τους. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στις εργασίες της ημερίδας μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν κρίσιμα ερωτήματα και να ζητήσουν διάφορες λεπτομερείς διευκρινήσεις σε επιμέρους θέματα των εν λόγω προγραμμάτων, αλλά και σε γενικότερα θέματα επιδοτήσεων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής κο Γιώργου Ιωάννη, περιφερειακών συμβούλων, του προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κου Γκιλή Γεωργίου και μελών του διοικητικού συμβουλίου Επιμελητηρίου, εκπροσώπων τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και μεγάλου αριθμού ενταγμένων δυνητικών επιχειρηματιών .

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής επεσήμανε ότι οι 181 επιχειρηματίες της Χαλκιδικής που είναι οι δυνητικά δικαιούχοι του προγράμματος και οι 233 που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ για τους εντασσόμενους στο εν λόγω πρόγραμμα, θα απορροφήσουν περίπου 32,5 εκατομμύρια ευρώ δημόσιας δαπάνης. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το αντίστοιχο ποσό της ιδίας συμμετοχής των επιχειρήσεων. Συνολικά δηλαδή θα διοχετευτούν στην αγορά του νομού μας περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ. Στις επιχειρήσεις αυτές δίνεται η δυνατότητα να εκσυγχρονιστούν, να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην αγορά.

Για το νομό μας αυτό συνεπάγεται βελτίωση των υποδομών στις επιχειρήσεις του, γεγονός που σημαίνει αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών αλλά και καταπολέμηση της ανεργίας.

Επιπλέον ο κος Γκιλής δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους παρευρισκομένους ότι το Επιμελητήριο στέκεται αρωγός και είναι πάντα δίπλα στον επαγγελματία και επιχειρηματία της Χαλκιδικής και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς όφελος των μελών του, αλλά και της κοινωνίας της Χαλκιδικής γενικότερα. Τόνισε επιπλέον ότι με την νέα χρονιά θα υπάρξουν αντίστοιχες εκδηλώσεις για τους Δικαιούχους που ήδη έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: