Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Το 2010 αναμένεται να είναι η πιο ζεστή χρονιά στη ιστορία!!



Νέα στοιχεία κορυφαίων αμερικανών ερευνητών και ιδρυμάτων που μελετούν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής υποστηρίζουν ότι το 2010 αναμένεται να είναι η πιο ζεστή χρονιά στη ιστορία από το 1850, όταν άρχισαν να καταγράφονται επιστημονικά οι θερμοκρασίες.



Ερευνητές του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Δεδομένων για τον Πάγο και το Χιόνι (ΝSΙDC) αναφέρουν σε έκθεσή τους ότι ο αρκτικός θαλάσσιος πάγος, δηλαδή τα κομμάτια πάγου από θαλασσινό νερό που επιπλέουν στον Αρκτικό ωκεανό, έχει τη μικρότερη έκταση που έχει καταγραφεί ποτέ γι΄ αυτή την εποχή του χρόνου, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι τα εφετινά στοιχεία θα σπάσουν το ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του 2007. Οι μετρήσεις από δορυφόρο που πραγματοποίησε το ΝSΙDC δείχνουν ότι εφέτος οι θαλάσσιοι πάγοι λιώνουν ασυνήθιστα γρήγορα: περίπου 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα πάγου εξαφανίζονται καθημερινά...


Το λιώσιμο των πάγων ξεκίνησε στα τέλη του Μαρτίου, σχεδόν έναν μήνα αργότερα από το σύνηθες, και δεν αναμένεται να σταματήσει πριν από τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: