Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

«CAMPING ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΤΣΙ» Σαλονικιώτικες σκηνές πρωτοτυπίας

Αρον... τη σκηνή σου και περιπάτει προς τη μεριά της Παραλίας. Η παρεμβατική ομάδα «Σφήνα» μετατρέπει το πλακόστρωτο σε ένα ατελείωτο κάμπινγκ, την Κυριακή 6 Ιουνίου, συμμετέχοντας με τις πρωτότυπες δυνάμεις της στο αστικό πείραμα «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς».

Μοιάζει με το δίδυμο αδερφό της περσινής, αντίστοιχης δράσης, «Αριστοτέλους beach», όταν περίπου εξακόσια άτομα φόρεσαν μπρατσάκια και βατραχοπέδιλα και δε δίστασαν να απλώσουν το κορμί τους κάτω από τον ήλιο του Θερμαϊκού. Αυτήν τη φορά, η λίστα με τα χρήσιμα περιλαμβάνει και αντίσκηνα, με τον πεζόδρομο κατά μήκος της παραλιακής να μετατρέπεται σε ελεύθερο κάμπινγκ, μια επιχείρηση απόδρασης από την καθημερινότητα, κατοχυρωμένη με το όνομα «Camping Θεσσαλονίτσι»...


«Η Παραλία αλλιώς»
Πρόκειται για τη δέκατη έκτη κατά σειρά δράση της «Σφήνας», αυτής της παρεμβατικής ομάδας που στόχο έχει να εκφοβίζει τη ρουτίνα μας μέσα από ευφάνταστες, πρωτότυπες ακτιβιστικές πινελιές. Η «Σφήνα» φέτος βλέπει τη «Θεσσαλονίκη αλλιώς» και συγκεκριμένα την «Παραλία αλλιώς», παίρνοντας μέρος μαζί με ένα πλήθος από άλλες ομάδες και φορείς στο αστικό πείραμα που στήνει το free press «Παράλλαξη» το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου.
Στόχος της να φέρει και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της ρύπανσης του Θερμαϊκού. Ζητά από το δήμο Θεσσαλονίκης έναν πιο αποτελεσματικό βιολογικό καθαρισμό για τα νερά του κόλπου. «Το σύστημα βιολογικού καθαρισμού που υπάρχει είναι ανεπαρκές και δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματικό. Θέλουμε να δούμε χειροπιαστά αποτελέσματα κάποια στιγμή πάνω στο θέμα και αυτό απαιτούμε με το δικό μας τρόπο», λέει ο Μάριος Σπύρογλου, δημιουργός της «Σφήνας».
Με τα κουβαδάκια σου...
Κι αν σε απασχολεί με τι πρέπει να γεμίσεις τον ταξιδιωτικό σου σάκο, η λίστα με τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι λιτή και απέριττη. Το μαγιό είναι το εισιτήριό σου για το κάμπινγκ, απαραίτητο ένδυμα για την περίσταση και τη ζεστή πρώτη Κυριακή του Ιούνη. Ενα πρόχειρο αντίσκηνο, μια φουσκωτή πισίνα, δυο τρεις σακούλες με άμμο θαλάσσης και κάθε τύπου ομπρέλες, ξαπλώστρες και καρεκλάκια θαλάσσης μόνο χρήσιμα θα σου φανούν στην απόδρασή σου. Το ραντεβού δίνεται στις τρεις το μεσημέρι, κάτω από το Λευκό Πύργο κι αν ο καιρός βοηθήσει, μπορεί να δεις και το ηλιοβασίλεμα ξαπλωμένος στη σκηνή σου, στη Νέα Παραλία.
INFO
«Camping Θεσσαλονίτσι», Κυριακή 6 Ιουνίου στις 15.00. Χώρος συγκέντρωσης: κάτω από το Λευκό Πύργο, από τη μεριά της Παραλίας. Χώρος δράσης: Νέα Παραλία.

http://www.agelioforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: