Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Aνάπλαση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πολυγύρου Αναμορφώνεται ο Ιστορικός Ιστός Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




3.088.924 ευρώ
για ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πολυγύρου
Αναμορφώνεται ο Ιστορικός Ιστός Πολυγύρου




Με 3.088.924,39 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Πολυγύρου μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» για την «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πολυγύρου».



Η πράξη αφορά την ανάπλαση περιοχών των Δημοτικών Κοινοτήτων Πολυγύρου, Γαλάτιστας και των Τοπικών Κοινοτήτων Μεταμόρφωσης και Γεροπλατάνου. Θα υλοποιηθεί με 4 Υποέργα, τα οποία συγκεκριμένα αφορούν:
1. ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ’23 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
Εργασίες γενικών εκσκαφών σε βάθος έως 40 εκ. -Κατασκευή νέας σκάφης οδού -Βάσης σκυροδέματος -Επίστρωση με πλακοειδούς λίθους μεγάλης επιφάνειας. -Τμηματική επίστρωση με γρανιτοκυβόλιθους κατά την εγκάρσια διάσταση. -Τοποθέτηση λίθινων αγκωναριών διαστάσεων 15Χ15Χ100εκ. κατά την εγκάρσια διάσταση -Κατασκευή υπ. δικτύου ηλεκτροφωτισμού με επίτοιχα φωτιστικά σώματα.
2. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ. Κ. ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ
Εργασίες γενικής εκσκαφής σε βάθος 40 εκ. Κατασκευή νέας σκάφης οδού- Βάση σκυροδέματος Επίστρωση με φυσική πέτρα τύπου Καβάλας, 25x15 και πάχους 8-10εκ. Τοποθέτηση εκατέρωθεν των πλευρών της οδού οξύμαχων φιλέτων πλακιδίων 30x15 εκ και πάχους 5,2 εκ.
3. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Γενικής εκσκαφή σε βάθος 40 εκ. και κατασκευή νέας υπόβασης. Επίστρωση με φυσική πέτρα τύπου Καβάλας διαστάσεων 25x15εκ και πάχους 8-10εκ χρώματος γκρι, λωρίδων μαρμάρου χρώματος λευκού πλ.30 εκ. Επίστρωση με γρανιτοκυβόλιθους 10χ10χ10 εκ. Επίστρωση με έγχρωμους κυβόλιθους χώρου στάθμευσης. Κατασκευή κρασπέδων, επένδυση τοιχίου με πέτρα, κατασκευή διακοσμητικής μαρμάρινης πυξίδας και φύτευση 24 δένδρων.
4 .ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚ. ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Γενικής εκσκαφή σε βάθος 40 εκ. και κατασκευή νέας υπόβασης. Κατασκευή νέου καναλιού, απορροής νερού του πλατάνου. Επίστρωση με φυσική πέτρα τύπου Καβάλας γκρι διαστάσεων 25x15εκ και πάχους 8-10εκ. Επίστρωση λωρίδων πωρόλιθου μπεζ πλ. 20 εκ, μαρμάρου πλάτους 15 εκ. και 10 εκ. εκατέρωθεν της οδού και του καναλιού. Κατασκευή δυο ψηφιδωτών από γρανιτοκυβόλιθους 10χ10χ10. Ηλεκτροφωτισμός σε σημεία του οικισμού με φωτιστικά επίτοιχα και επί ιστών.


Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε τα εξής: «Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε σήμερα, Παραμονή Χριστουγέννων, ακόμη ένα έργο, που με συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να εντάξουμε στο χρηματοδοτικό πλαίσιο του επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη». Τρία εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν και θα αναπλάσουν κοινόχρηστους χώρους στη Γαλάτιστα, τη Μεταμόρφωση, το Γεροπλάτανο και τον Πολύγυρο, ο οποίος επιτέλους θα αναδείξει τον Ιστορικό του Ιστό, παράλληλα με την κατασκευή των νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, αναδεικνύοντας τον και καθιστώντας τον πόλο έλξης επισκεπτών χειμώνα-καλοκαίρι.


Λόγω των ημερών θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Δημότες χρόνια πολλά με υγεία και να διαβεβαιώσω ότι εγώ προσωπικά και η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να σταματήσουμε λεπτό να δουλεύουμε για το καλό του Δήμου και να αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: