Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Εικαστικές εκθέσεις σε Pallini Beach και Athos Palace

ΑΠΟ 18 ΕΩΣ ΚΑΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
Στα πλαίσια της διοργάνωσης "G-Hotels Culture Events", το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012, με οργανωτική ευθύνη της "Τέχνης του Επικοινωνείν", πραγματοποιούνται δύο εκδηλώσεις, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Γιαγκούδη, με θέμα "Γεωμετρία και Όστρακα", στην αίθουσα Τέχνης του Pallini Beach Hotel, και η έκθεση σκίτσου του Φρίξου Μακρή, με θέμα "Οκτάρια", στην αίθουσα Τέχνης του Athos Palace Hotel.
Οι εκθέσεις, που έχουν είσοδο ελεύθερη για το κοινό και ώρες λειτουργίας 18:00 - 24:00, θα διαρκέσουν μέχρι τις
31 Αυγούστου 2012.
Πληροφορίες: 6945 / 045.125.
Ιωάννα Γιαγκούδη"ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ & ΟΣΤΡΑΚΑ"
Πάντα είχε ιδιαίτερη αγάπη, αλλά και έφεση, γύρω από θέματα που αφορούν την Τέχνη. Με την πάροδο των χρόνων η αγάπη της αυτή, επικεντρώθηκε στη ζωγραφική και άρχισε να δημιουργεί πριν πολλά χρόνια με ιδιαίτερο ζήλο.
Προτιμά το γραμμικό σχέδιο και ακολούθησε ανάλογες σπουδές, όμως σε συνδυασμό με ερεθίσματα που λάμβανε από την εργασία της, προχώρησε σε πιο αφηρημένες φόρμες, τις οποίες συνδέει με την φύση. Έτσι, στην πρώτη της αυτή ατομική έκθεση "παντρεύει" στοιχεία του γραμμικού και του ανεικονικού και καταλήγει σε μια "γραμμοδυναμική" παρουσίαση των θεμάτων της, συνδυάζοντας με επιτυχία το κοντράστ των χρωμάτων.
Ανακαλύπτουμε στα έργα της απεριόριστους συνδυασμούς αποχρώσεων, που, πέρα από τον κόσμο της ρεαλιστικής εικόνας που δίνουν, αποπνέουν θετική ενέργεια, χαρά και αισιοδοξία.
Χρησιμοποιεί λάδι και μικτή τεχνική συμπεριλαμβάνοντας όστρακα, πήλινα η φυσικά. Είναι ο δικός της τρόπος να εκφραστεί και να φτάσει στα αποτελέσματα που θέλει.

G-HOTELS_FrixosΦρίξος Μακρής
"ΟΚΤΑΡΙΑ"

Το κοινωνικό γίγνεσθαι γεννά καταστάσεις που τροφοδοτούν αβίαστα την καλλιτεχνική δημιουργία σε όλες της τις εκφάνσεις. Στην περίπτωση του σκίτσου, αντίθετα από ό,τι νομίζουμε συνήθως αντικρίζοντάς το, υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες, που, για να ξεπεραστούν, χρειάζονται ιδιαίτερη επιμέλεια και μελέτη. Ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να απεικονίσουμε με χίλιους δύο τρόπους πρόσωπα και πράγματα, με αποδόσεις όπου το τραγικό και το αστείο συνδυάζονται με τρόπο δημιουργικό. Αποδίδονται έτσι στην πλέον γλαφυρή, αλλά και πρωτότυπη εκδοχή, στιγμιότυπα της καθημερινότητας, αλλά κυρίως της επικαιρότητας όπως την αντιλαμβανόμαστε, χρησιμοποιώντας μαζί και τη φαντασία μας.
Ο γνωστός ζωγράφος θεωρεί το εργαλείο της σκιτσογραφίας το πιο κατάλληλο για να αποδώσει την άσχημη πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας. Το χρησιμοποιεί, για να πετύχει την πλέον άμεση μετάδοση μηνυμάτων, που φυσικά έχουν και πολιτική χροιά, με το επιθυμητό, για την περίσταση, αισθητικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα σε 40 σκίτσα, ζωγραφισμένα στον καμβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: