Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Γαλάτιστα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (φώτο)


galatista xarakopoulos
Τη Γαλάτιστα επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την τριήμερη Γιορτή Κτηνοτροφίας. 
Ο κ. Χαρακόπουλος συναντήθηκε με το δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, με πολιτικά στελέχη στη Χαλκιδική και συνομίλησε με γεωργούς και κτηνοτρόφους για τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα.
Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που διοργανώνουν αγροτικοί σύλλογοι, δείχνουν την Ελλάδα της παραγωγής και στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας. «Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να στηρίξει πρωτογενή τομέα. Τις τελευταίες δεκαετίες ζήσαμε ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης και φτάσαμε στο σημείο η Ελλάδα να μην είναι αυτάρκης και να αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βασικά αγαθά», υπογράμμισε ο κ. Χαρακόπουλος εξηγώντας ότι το Υπουργείο διεκδικεί με την αναθεώρηση της ΚΑΠ να αποτελέσει επιλέξιμη δαπάνη η αγορά ζωικού κεφαλαίου ώστε η χώρα να καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες σε κρέας και γάλα. «Αγωνιζόμαστε για να έχουμε ποιοτικά προϊόντα που θα στοχεύουν στις ευρωπαϊκές αγορές», ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος.
Ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος από την πλευρά του δήλωσε ικανοποιημένος για την
πορεία των εκδηλώσεων και τόνισε: «Ξεπεράσαμε στόχους που είχαμε θέσει και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να δημιουργούμε επιτυχημένες εκδηλώσεις που να αγκαλιάζονται από τον κόσμο».
Ο αναπληρωτής υπουργός περιηγήθηκε στην έκθεση τοπικών προϊόντων που είχε στηθεί με αφορμή τη γιορτή και γεύτηκε τοπικές γεύσεις, όπως τυρί, μέλι αλλά και τη γνωστή σαλάτα της Γαλάτιστας.
galatista xarakopoulos2
galatista xarakopoulos3
Αργυρή Μαγγλάρη για το Halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: