Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Όλα έτοιμα για τη Διεθνή Συνάντηση Ρίψεων Σιθώνεια 2013

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή της 12ης Διεθνούς Συνάντησης Ρίψεων “Σιθώνεια 2013”  που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο της Νικήτης.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Νίκος Παπαδημητρίου αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των αγωνισμάτων που θα ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα της Κυριακή και περιλαμβάνει δισκοβολία, σφαιροβολία και σφυροβολία ανδρών και γυναικών.

«Φέτος θα συμπεριλάβουμε στο Σιθώνεια και το αγώνισμα της  Λιθοβολίας. Απώτερος σκοπός είναι η αναβίωση ενός εκ  των αρχαιοτέρων αγωνισμάτων του στίβου, που διεξαγόταν και  στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες. Δυστυχώς η Διεθνής Ομοσπονδία το κατήργησε.


Με αφορμή την προσπάθεια που γίνεται να «αποβληθεί» από τους Ο.Α  και το ελληνικότατο άθλημα της πάλης, θα πρέπει να ορθώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να πούμε σε αυτούς που  αποφασίζουν, «ΟΧΙ στην «αποψίλωση» των αρχαίων Ολυμπιακών αγωνισμάτων». Εμείς μια μικρή κοινωνία, ένας μικρός σύλλογος, θα προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε την Λιθοβολία» είπε ο κ.Παπαδημητρίου. Παράλληλα ευχαρίστησε το δήμο Σιθωνίας και το δήμαρχο κ.Ιωάννη Τζίτζιο για την οικονομική και ηθική συμπαράσταση, το ΣΕΓΑΣ και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας αναφέρθηκε στις δυσκολίες της διοργάνωσης, ωστόσο τόνισε ότι τα Σιθώνεια τα τελευταία δώδεκα χρόνια που διοργανώνονται κατάφεραν να προσελκύσουν τους νέους και τα παιδιά της Σιθωνίας στο στίβο και να τον αγαπήσουν.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Πτολεμαίος Παπαμιχαήλ εξήρε την προσπάθεια και τον αγώνα του κ. Ν. Παπαδημητρίου και την αρτιότητα της διοργάνωσης και κάλεσε από την πλευρά του κατοίκους και επισκέπτες της Χαλκιδικής να παραβρεθούν στη διοργάνωση για να θαυμάσουν  από κοντά αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίου, ολυμπιακού και ευρωπαϊκού επιπέδου.
Ο πρωταθλητής σφυροβολίας Αλέξανδρος Παπαδημητρίου με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αναστάσιο Τομπουλίδη και τον πρόεδρο της Δ.Ε. Σιθωνίας Νίκο Χριστοδούλου
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής κ. Αναστάσιος Τομπούλης υπογράμμισε ότι η διοργάνωση των Σιθωνείων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της παρουσίας αθλητών του στίβου από το εξωτερικό και τόνισε ότι στόχος του ΣΕΓΑΣ είναι να δοθούν κίνητρα στην  περιφέρεια για να αναπτυχθεί ο στίβος.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας και υπεύθυνος αθλητισμού κ.Νίκος Χριστοδούλου ανέφερε ότι στόχος του δήμου Σιθωνίας είναι να γίνει νέο σύγχρονο στάδιο στην περιοχή, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες τόσο της διοργάνωσης των Σιθωνείων, όσο και των αθλητών που αθλούνται καθημερινά στο πλαίσιο του προγράμματος του γυμναστικού Συλλόγου.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου τιμήθηκε με ειδική πλακέτα ο πρώην Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης Χάρης Λαζαρίδης, ο οποίος συνέβαλε στη τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση των Σιθωνείων και στην καθιέρωση του στίβου στη Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: