Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

"Βουλιάζει" από Ρώσους και Βαλκάνιους η Χαλκιδική.

Το 80%-85% αγγίζει το φετινό καλοκαίρι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, δίνοντας μεγάλη ανάσα στον τουρισμό, ωστόσο οι Έλληνες είναι... άφαντοι, ενώ τους καλύτερους πελάτες αποτελούν Ρώσοι και Βαλκάνιοι.

Ειδικότερα, στα 350 ξενοδοχεία της Χαλκιδικής η μέση πληρότητα για τον Ιούλιο αγγίζει 80% και για τον Αύγουστο το 85%. Οι κρατήσεις Ελλήνων φτάνουν μόλις το 5%, όταν αυτές των πελατών από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια αγγίζουν το 30% και το 40% αντίστοιχα.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού υποστηρίζουν ότι έχουν προχωρήσει σε δελεαστικά πακέτα προσφορών, προκειμένου να προσελκύσουν έστω και την τελευταία στιγμή Έλληνες, που φαίνεται πως λόγω της οικονομικής κρίσης αρκούνται σε αυθημερόν αποδράσεις ή σε ολιγοήμερες διακοπές σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά στο MEGA ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, "πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε την ευκαιρία στον Έλληνα πελάτη να κάνει έστω και 3 μέρες διακοπές, που σημαίνει ακόμη πιο χαμηλές τιμές".



Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί Βαλκάνιοι επιλέγουν τη Χαλκιδική και τις παραλίες της ακόμη και για τα Σαββατοκύριακα, αφού μπορούν να φτάσουν εκεί με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, αναδεικνύοντάς τη σε πρώτο οδικό τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, όπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι.



mega

Δεν υπάρχουν σχόλια: