Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μηνύματα για καλό τουριστικό καλοκαίρι σε Χαλκιδική - Πιερία

Σημαντικά αυξημένη είναι με τα μέχρι σήμερα στοιχεία ητουριστική κίνηση σε Χαλκιδική και Πιερία, με τις πληρότητες στα μεγάλα ξενοδοχεία να φτάνουν ήδη σε ποσοστά 90%-95%.
Όλα δείχνουν ότι η φετινή σαιζόν είναι σημαντικά καλύτερη από εκείνη του περασμένου καλοκαιριού, όταν οι μικρές μονάδες προσπαθούσαν μετά βίας να γεμίσουν τα δωμάτια, δήλωσε στη Voria.gr η εκτελούσα χρέη διευθύντριας της περιφερειακής υπηρεσίας του ΕΟΤ για την Κεντρική Μακεδονία, Περσεφόνη Τρίχα, η οποία ωστόσο συμπλήρωσε: «Ενδιαφέρει να δούμε, από την αυξημένη αυτή κίνηση τι έσοδα και, εν κατακλείδι, τι κέρδη θα υπάρξουν για τις ξενοδοχειακές μονάδες. Υπάρχουν πολλά πακέτα all inclusive, oπότε δεν μπορούμε εύκολα να εκτιμήσουμε την κερδοφορία, κάτι που οπωσδήποτε είναι ζητούμενο για τις επιχειρήσεις».
Για την καλοκαιρινή σαιζόν οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες, καθώς οι Ενώσεις Ξενοδόχων των παραπάνω περιοχών, αλλά και της Θεσσαλονίκης, δηλώνουν, σύμφωνα με την κ. Τρίχα, ότι οι κρατήσεις είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Ωστόσο ο κλάδος, παρά τα πρόσφατα θετικά στοιχεία, παραμένει επηρεασμένος από την οικονομική κρίση σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές δραστηριότητες.
«Θα έλεγα πως σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, υπάρχει ένα κλίμα φοβικό. Ενώ παλαιότερα είχαμε ετησίως περί τις 350 εγκρίσεις αρχιτεκτονικών σχεδίων, τροποποιήσεων και όσων projects περνούν από την υπηρεσία, τώρα μετά βίας τα σχέδια αυτά φτάνουν στο μισό, με μεγαλύτερη δραστηριότητα στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, δηλαδή είτε στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, είτε στις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες. Ο λόγος είναι, ότι οι μικρότερες επενδύσεις, από μικρότερες μονάδες, μπορούν πιο εύκολα να υλοποιηθούν», εξηγεί η ίδια.

της Άννης Καρολίδου
http://voria.gr/i

Δεν υπάρχουν σχόλια: