Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

2ηΈκθεση Χαλκιδικής 2013«Υγραεριοκίνηση Αυτοκινήτου – Ενέργεια – Δόμηση – Οικιακός Εξοπλισμός - Βιβλίο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Έκθεση Χαλκιδική 2013 με θέμα «Υγραεριοκίνηση Αυτοκινήτου – Ενέργεια – Δόμηση – Οικιακός Εξοπλισμός - Βιβλίο» στην προβλήτα των Ν. Μουδανιών από Παρασκευή 9 έως και Κυριακή 11 Αυγούστου 2013.
Η έκθεση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και με την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Δήμου Ν. Προποντίδας, του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Π.Α.) του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής .

Σε μία ειδική διαμόρφωση της προβλήτας των Ν. Μουδανιών συμμετείχαν 80 επιχειρήσεις του Νομού Χαλκιδικής, οι οποίες έμειναν ευχαριστημένες τόσο από την όλη διοργάνωση όσο και από τον κόσμο που επισκέφτηκε την έκθεση. 

Σκοπός της έκθεσης που λειτουργούσε όλο το τριήμερο από ώρα 19.30 έως 24.00, ήταν η ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της τοπικής παραγωγής και το άνοιγμα νέων συνεργασιών. Γιατί στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας και βιώνει ο κάθε επαγγελματίας και επιχειρηματίας, μόνο μαζί και ενωμένοι μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα και να δώσουμε νέα δυναμική στην αγορά της Χαλκιδικής, να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες στην προώθηση και προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών μας.
Το Σάββατο 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρου τα εγκαίνια της εκθέσεως.
Με την παρουσία τους, τίμησαν την έκθεση, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κος Δαμιανός Ιορδανίδης, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλου του δήμου, μέλη του ΔΣ του επιμελητηρίου Χαλκιδικής, εκπρόσωποι επιμελητηρίων όμορων νομών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Χαδαλής Δημήτρης, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων του νομού, αλλά και πλήθος κόσμου που επισκέφτηκε την έκθεση.


Μετά την τέλεση του Αγιασμού, το Επιμελητήριο βράβευσε αθλητές της Χαλκιδικής που διακρίθηκαν σε αγώνες. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι: Γιώργος Αζωίδης (Χάλκινο στο τζούντο στο παγκόσμιο κύπελλο), Γιώργος Μπατιρίδης (χρυσό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας), Αθανάσιος Μαντάρας (χάλκινο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας) και Βλάσης Καλπάκης(χάλκινο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας) , ενώ ο Γ. Γκιλής από την πλευρά του, τόνισε ότι το Επιμελητήριο στηρίζει από την πλευρά του, τους ανθρώπους που δουλεύουν και καταφέρνουν να σηκώσουν τη γαλανόλευκη.


Επιπλέον ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γκιλής Γεώργιος στην ομιλία, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στη διοργάνωση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το αποτέλεσμα αυτής της Έκθεσης είναι η συλλογική δουλειά. Η επιτυχία της περυσινής Έκθεσης μας ώθησε να συνεχίσουμε εγχείρημα. Χαίρομαι που η Έκθεση μεγάλωσε φέτος και σήμερα βλέπουμε να υπάρχει ένας οργασμός στην Προκυμαία». Απευθυνόμενος στον κ. Καράογλου, ο κ. Γκιλής υπογράμμισε: «Θέλουμε, κ. Υπουργέ, να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να δούμε επιτέλους να έρχεται η ανάπτυξη. Να δώσουμε ελπίδα. Γιατί η στην αγορά τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας. Και αυτό σας το λέει ένας έμπορος».




Στο πλαίσιο της λειτουργίας της 2ης Έκθεσης Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκαν και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τη βραδιά –πριν την τέλεση των εγκαινίων – οι μαθητές και οι δάσκαλοι της σχολής taekwondo “Μακεδονικής Φάλαγκα”, έκαναν επίδειξη των τεχνικών τους και στη συνέχεια η Φιλαρμονική της Ν. Τρίγλιας έπαιξε γνωστές διασκευές. Μετά το τέλος των εγκαινίων, η κ. Βέφα Αλεξιάδου, μαζί με την κόρη της Αλεξία, μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα, ενώ η βραδιά έκλεισε με χορό, με τους καθηγητές και τους μαθητές της σχολής χορού “Valentino” να “γεμίζουν” την εξέδρα με τις χορευτικές τους φιγούρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: