Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

«ΕΡΓΑ» ΚΑΙ ….. ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Μεσημέρι Δευτέρας, κατά τις 12:30 και ξαφνικά το σπίτι άρχισε να τρέμει!

Σεισμός σκέφτηκα.

Το τρέμουλο σταμάτησε, αλλά μετά από ένα λεπτό, ξανά το ίδιο!

Αυτός δεν ήταν ο εγκέλαδος.

Ήταν μεν σεισμός, αλλά από ανθρώπινη παρέμβαση.

Δίπλα από το σπίτι, στο δεύτερο δημοτικό, ο εργολάβος που κάνει την διαμόρφωση του χώρου (και δεν ξέρω τι άλλα έργα) έβαλε μέσα στην αυλή του σχολείου τον οδοστρωτήρα με την δόνηση και δούλευε.


Κάθε φορά που ο χειριστής του μηχανήματος έθετε σε λειτουργία τη δόνηση του τύμπανου, το σπίτι έτρεμε ολόκληρο.


Κατέβηκα λοιπόν και πήγα στο σχολείο, βρήκα τον εργοδηγό ο οποίος ήταν ευγενέστατος, και του είπα το πρόβλημα, ότι δηλαδή ενώ το μηχάνημα δουλεύει, το σπίτι δίπλα τρέμει (η περιοχή λέγεται αλμύρα).

Όπως με πληροφόρησε, είχε το οκ από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Ωραία λοιπόν του είπα, ενημέρωσε τους ότι εδώ υπάρχει αυτό το πρόβλημα, και εν πάση περιπτώσει εξ όσων θυμάμαι, τέτοια μηχανήματα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εργάζονται σε περιοχές με σαθρό, η αμμώδες έδαφος (κάτι παρόμοιο είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη πριν χρόνια με αποτέλεσμα τις υλικές ζημιές σε κατοικίες).


Παράλληλα, προσπάθησα να επικοινωνήσω με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.Δεν βρήκα κάποιον και μετά από προσπάθειες, μίλησα τηλεφωνικά με τον κύριο Καρρά, ο οποίος είπε θα το κοιτάξει.Ο εργολάβος συνέχισε να εργάζεται απτόητος, το δε σπίτι να τραντάζεται, και εγώ να περιμένω που θα «σκάσει» ζημία, για να κυνηγήσω με αγωγές τους ανευθυνουπεύθυνους.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: