Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕLDORADO;

Η φωτογραφία είναι από το blog "σιωπηλά βήματα"
Αυτό το ερώτημα ταλανίζει τις τελευταίες 48 ώρες, το μυαλό πολλών πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που έχουν συνδέσει τον "αγώνα" τους για το κλείσιμο των μεταλλείων με πολιτικές δυνάμεις που τους υποστηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Μια απ' αυτές τις πολιτικές δυνάμεις είναι βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου δύο βουλευτές κατά την κατάθεση του πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος του 2012 βρέθηκαν να διαθέτουν και επενδυτικά χαρτοφυλάκια πολλών χιλιάδων ευρώ σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που συμμετέχουν με τα κεφάλαια τους στον πίνακα επενδυτών της Eldorado Gold.
 
Το πόθεν έσχες του κ. Τσακαλώτου
Οι δύο βουλευτές είναι ο κ. Γιώργος Σταθάκης και ο  κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίοι φαίνεται να έχουν επενδύσει περίπου 180.000 ευρώ από κοινού (30.000 ο κ. Σταθάκης και 150.000 ο κ. Τσακαλώτος αντίστοιχα) σε αμοιβαία κεφάλαια της Black Rock, που είναι εκ των μεγαλυτέρων επενδυτών στα μεταλλευτικά έργα της Eldorado ανα τον κόσμο.
Το πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι τον περασμένο Νοέμβρη, η χορηγία της Eldorado Gold σε συνέδριο που έγινε στην Αθήνα για την ανάπτυξη, ανάγκασε τον κ. Σταθάκη και τον κ. Στρατούλη, να ακυρώσουν τις ομιλίες τους, που είχαν να δώσουν ως συμμετέχοντες στο συνέδριο και παράλληλα ως υπεύθυνοι τομεάρχες ανάπτυξης και οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ. (Δείτε εδώ)

Τότε σε σε ανακοίνωση τους απέδωσαν την στάση τους στην παρουσία της Eldorado.

Σ' ότι αφορά τη συμμετοχή των δύο βουλευτών στα επενδυτικά προγράμματα της Blackrock δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια αντίδραση από την πλευρά τους. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πάντως.

Πηγή δημοσίευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: