Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Μεταλλεία χρυσού.....Οι δικηγόροι προσχώρησαν στον «χρυσό κανόνα»


             http://nea-propontida.blogspot.com

Ανέκρουσε πρύμναν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.Ενώ πριν από μερικούς μήνες πρωτοστατούσε στην εκστρατεία για να αποτραπεί η συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, η νέα διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε χθες ανακοίνωση, με την οποία απλώς...

«καλεί τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση των περιβαλλοντικών όρων που θα διασφαλίζουν τις συνθήκες εργασίας στα μεταλλεία και την προστασία των φυσικού πλούτου της περιοχής».

Οπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η απόφαση αυτή ελήφθη αφού ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης άκουσε τις απόψεις των κατοίκων σε επανειλημμένες συνεδριάσεις του και αντιλαμβάνεται αφ' ενός την ανάγκη για εργασία, εκφράζει αφ' ετέρου τον έντονο προβληματισμό του για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για το περιβάλλον. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Ε», ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Βαλεργάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τους δικαστές όταν οι ίδιοι οι κάτοικοι είναι διχασμένοι για ένα τέτοιο θέμα». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «ούτε το Τεχνικό Επιμελητήριο, που είναι καθ' ύλην αρμόδιο, δεν έχει πάρει ακόμη σαφή θέση ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων».
Πάντως, η προηγούμενη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είχε ξεκινήσει εκστρατεία για ν' αποτραπεί η συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: