Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Προσοχή στις χρεώσεις της Ηellas Power

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και εντάσεται στο όλο πλαίσιο απάτης που διενεργείται σε αυτό το τόπο εις βάρος του καταναλωτή που δεν μπορεί...


και δεν είναι υποχρεωμένος, να ξέρει τα πάντα.
Οι εταιρίες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας όταν σε προσεγγίζουνε σου μιλάνε για έκπτωση 15 και 20% ως προς τη ΔΕΗ, αορίστως και χωρίς να δίνουν εξηγήσεις για το πως αυτό επιτυγχάνεται. Όμως το κόλπο έχει ως εξής.
Η εταιρία πριν σε εγγράψει στα μητρώα της παίρνει τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ και βλέπει ποία είναι η κατανάλωση σου σε κιλοβατώρες στο τετράμηνο. Έχει επίσης χωρίσει τους καταναλωτές σε κατηγορίες κατανάλωσης ανα τεράμηνο. π.χ. 1000 κιλοβατώρες, 1700 κιλοβατώρες, 2400 κιλοβατώρες, 5800 κιλοβατώρες κλπ.
Ας πούμε ότι ο εκκαθαριστικός σου λογαριασμός στο τεράμηνο είναι 1600 κιλοβατώρες, σε εντάσουν λοιπόν στον πλησιέστερο ανώτερο πλαφόν εν προκειμένω στις 1700 κιλοβατώρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν πληρώνεις τις 1600 κιλοβατώρες που έχεις κάψει αλλά τις 1700 κιλοβατώρες που σε έχουν εντάξει. Όσο οικονομία κι’αν κάνεις λοιπόν εσύ θα πληρώνεις τις 1700 κιλοβατώρες που έχεις συμφωνίσει (χωρίς να το ξέρεις) μαζί τους. Βέβαια μόλις αντιληφθούν ότι παιρνάς τις 1700 κιλοβατώρες τότε αυτόματα σε παιρνάνε στη επόμενη κατηγορία των 2400 κιλοβατοωρών και ας έχεις κάψει π.χ. μόνον 1800 κιλοβατώρες. Έχοντας λοιπόν θεσπίσει λίγο χαμηλότερα τιμολόγια χρέωσης σε σχέση με την ΔΕΗ στα παίρνουν με 2 τρόπους: 1) προεισπράτοντας το ποσό της κατανάλωσης ανα μήνα (όταν η ΔΕΗ το εισπράτει ανά 2 μηνο) και 2) χρεώνοντάς σε με τη διαφορά της πραγματικής κατανάλωσης από αυτήν του πλαφόν που σε έχουν εντάξει. Σου μοστράρουν λοιπόν το ποσό που έχεις εξοικονομίσει σε σχέση με τις κιλοβατώρες επί το κόστος ανα κιλοβατώρα της ΔΕΗ, αλλά δεν προσέχεις όμως ποτέ τα παραπάνω λεφτά που έχεις πληρώσει λόγω διαφοράς πλαφόν.
Και ύστερα αναρωτιόμαστε πως βγαίνουν όλες αυτές οι εταιρίες που ξεφύτρωσαν σε σχέση με τη ΔΕΗ, ή κατηγορούμε την ΔΕΗ ότι είναι πολυ ακριβή!! Μα όλοι οι πάροχοι από την ΔΕΗ ψωνίζουν ρεύμα, πως το πουλάνε φθηνότερα και έχουν και κέρδος ενώ η ΔΕΗ μπαίνει μέσα και ζητάει και αυξήσεις;;;;!!!! Κάτι όπως πάντα βρωμάει και εμείς το πληρώνουμε για φρέσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: