Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο Τ. Σαχπαζίδης έσπασε το ρεκόρ στον Διάπλου του Τορωναίου -ΦΩΤΟ-

Ο ΤΑΣΟΣ ΣΑΧΠΑΖΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΘΩΝΙΔΗΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ 43ο ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ


Με ούριο άνεμο και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το πρωί του Σαββάτου από την Κασσάνδρα ο 43ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου.

Ο Τάσος Σαχπαζίδης από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης πάτησε πρώτος στην παραλία της Νικήτης κάνοντας νέο ελληνικό ρεκόρ και διαπλέοντας τον Τορωναίο Κόλπο σε 5 ώρες και 25 λεπτά! Το προηγούμενο καλύτερο χρόνο κατείχε ο Θανάσης Παπαρνάκης με 5 ώρες και 29 λεπτά, ενώ το ρεκόρ ξένης συμμετοχής στο Διάπλου του Τορωναίου κατέχει ο Marcos Diaz από τη Δομινικανή Δημοκρατία με 5.14’.




Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και επευφημίες τον Τάσο Σαχπαζίδη στην παραλία της Νικήτης, ενώ εκεί τον περίμεναν οι γονείς του, συναθλητές του και φίλοι του. Ο Τάσος Σαχπαζίδης στεφανώθηκε με τον κότινο από την πρόεδρο του Σίθωνα, Κωνσταντίνα Κούρα και στη συνέχεια έπεσε συγκινημένος στην αγκαλιά της μητέρας του που τον περίμενε εναγωνίως στην ακτή.

Δύο μόλις λεπτά αργότερα τερμάτισε ο Γιάννης Κοθωνίδης του Κολυμβητικού Ομίλου Άξων Θεσσαλονίκης με χρόνο 5 ώρες και 27 λεπτά και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είχε κατακλείσει την παραλία της Νικήτης. Οι δύο αθλητές κολυμπούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα σχεδόν μαζί και όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι ο συναγωνισμός τους έφερε και τους πολύ καλούς χρόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αθλητές, ο Τάσος Σαχπαζίδης και ο Γιάννης Κοθωνίδης είναι παλιοί γνώριμοι της Νικήτης και του Σίθωνα και μάλιστα στον 7ο Αγώνα Ψυχής Μεταμόρφωση – Νικήτη το Νοέμβριο του 2012 κατέλαβαν και πάλι την πρώτη και δεύτερη θέση!

Οι καιρικές συνθήκες στον Τορωναίο Κόλπο είναι ιδανικές μέχρι και αυτήν την ώρα 14.30 και σε λίγο αναμένεται ο τερματισμός του Αλέξ. Ιωαννίδη.

Του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: