Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκε ο Πολιτιστικός περίπατος στα βήματα του Αριστοτέλη & του Μεγάλου Αλεξάνδρου από βουλευτές και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο

Βουλευτές και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής από ολόκληρο τον κόσμο πήραν μέρος στον «Πολιτιστικό Περίπατο στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που διοργάνωσε από την Παρασκευή 5 Ιουλίου ως και την Κυριακή 7 Ιουλίου, προς τιμήν τους, το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) του Α.Π.Θ. Οι επισκέπτες βουλευτές και γερουσιαστές είναι μέλη της "Παγκόσμιας Δια-Κοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού», (Πα.Δ.Ε.Ε.) («World Hellenic Inter-parliamentary Association, W.H.I.A).

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στη Μίεζα Νάουσας (στον τόπο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο), στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, (Αιγές, πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας), στο Μουσείο των τάφων των Μακεδόνων βασιλέων, στoν αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων, γενέτειρας του Αριστοτέλη, καθώς και περίπλους του Αγίου Όρους.

Στην Ολυμπιάδα στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων, τα μέλη της ΠαΔΕΕ υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας & Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, κ. Ιωάννης Γιώργος.
Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος αφού τους καλωσόρισε, ανέπτυξε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Χαλκιδικής και τις ιδιαιτερότητες της. Επίσης ζήτησε τον επόμενο χρόνο να πραγματοποιηθεί συνάντηση με στόχο την προώθηση του τουρισμού, των αγροτικών προϊόντων και του πολιτισμού της περιοχής μας στην ομογένεια. Από την πλευρά τους οι και οι οποίοι δέχτηκαν με χαρά να προγραμματίσουν την συνάντηση αυτή.


Από την πλευρά τους τα μέλη της (Πα.Δ.Ε.Ε.) ευχαρίστησαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την φιλοξενία και τα δώρα που δέχθηκαν με τοπικά προϊόντα της περιοχής μας και υποσχέθηκαν την πραγματοποίηση της πρότασης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: