Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

46o Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

31η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η εποχή όπου η σύγχρονη Ελλάδα διδάσκει στυλ και ύφος.  Ταυτόχρονα με την ανθούσα τότε Δ.Ε.Θ. ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για πρώτη φορά το Ράλλυ Δ.Ε.Θ., τον αγώνα  που έμελλε να γίνει ο μακροβιότερος της Ελλάδας μετά το Ράλλυ Ακρόπολις.
Πέρασαν 47 χρόνια από την πρώτη  διοργάνωση και με εξαίρεση το 1969 και το 2009, ο αγώνας έγινε συνολικά 45 φορές. Αγωνιζόμενοι ή μη, με πολλές ή λίγες συμμετοχές, με ήλιο ή βροχή, το ραντεβού για όλους τους εμπλεκόμενους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν και παραμένει να είναι το  τελευταίο Σαββατοκύριακο της Διεθνούς  Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.




Είναι το Σαββατοκύριακο στο οποίο η καρδιά της Θεσσαλονίκης αλλά και της Χαλκιδικής χτυπάει στους ρυθμούς του Ράλλυ Δ.Ε.Θ.
Αυτήν την χρονιά όλα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στη Νότια  Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου από τις 09.00 π.μ. και ως τις 12.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών. Δύο ώρες μετά η πανηγυρική εκκίνηση του 46ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. αυτήν την φορά από την πλατεία Αριστοτέλους.
Γκάζια και καμένο λάστιχο μπορούν να γευτούν οι θεατές από τις 14.38 μ.μ. στην πίστα καρτ Drive Park του Νέου Ρυσίου, όπου θα διεξαχθεί η πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα. Την πίστα των 1.250 μέτρων είναι υποχρεωμένα τα πληρώματα να κάνουν δύο φορές για να βγουν στην συνέχεια στο παρκινγκ  του Drive Park όπου θα γίνει regrouping και flexi service. Επόμενη και τελευταία ειδική διαδρομή για το Σάββατο το γνωστό «Λιβάδι» των 7.3 χλμ. με ώρα εκκίνησης του πρώτου αγωνιστικού στις 17.41 μ.μ.
Το βράδυ του Σαββάτου parc ferme στον Πολύγυρο και ξεκούραση, καθώς η επομένη προβλέπεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική αλλά και κουραστική. Γεμάτη  δράση, η Κυριακή, με τα πληρώματα να εκκινούν από Πολύγυρο στις 8.00 π.μ. για να κάνουν τις ειδικές διαδρομές 3 και 4, ήτοι Παλαιόχωρα (12,7χλμ.) και Ταξιάρχη (13,1 χλμ.)  και να επιστρέψουν στον Πολύγυρο, όπου θα πραγματοποιηθεί regrouping μιας ώρας και service 30 λεπτών. 
 Η συνέχεια, στις 12.24, δύσκολη αντρίκια ίσως και καταλυτική, καθώς τα 28 χλμ. της 5ης ειδικής διαδρομής με την ονομασία «Χολομώντα» δεν αστειεύονται. Όσα αγωνιστικά  τερματίσουν αλώβητα, την φημισμένη στο Πανελλήνιο διαδρομή, μπορούν πλέον με χαμόγελο να ατενίζουν τον τερματισμό, αφού τους χωρίζει μόνο η 6η ειδική διαδρομή «Λιβάδι» με ώρα εκκίνησης στις 13.52 μ.μ.  Τερματισμός, μετά 6 ειδικές διαδρομές και 72 δύσκολα αγωνιστικά χιλιόμετρα, ως είθισται στην Νότια Πύλη της  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και απονομή στο roof garden  του συνεδριακού κέντρου Ι. Βελλίδης.
46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., ένας αγώνας που συναρπάζει εδώ και 46 χρόνια προσφέροντας απλόχερα θέαμα, συγκίνηση, οδήγηση στο όριο, ταχύτητα, ικανότητα, τεχνική , υπέρβαση, ενθουσιασμό, ανταγωνιστικότητα, αλλά κυρίως και πάνω από όλα ομορφιά. Την ομορφιά αυτού του υπέροχου μηχανοκίνητου αθλήματος που όλοι μας ονομάζουμε Ράλλυ.
Ο Αυτοκινητικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου το 46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Μην το χάσεις, θα σε συναρπάσει…

Γραφείο Τύπου Α.Ο.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: