Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Περιφορά της εικόνας του Αγ. Μάμα(φώτο)

DSCN3734
Πλήθος πιστών και επισήμων παρευρέθηκαν χθες παραμονή του εορτασμού του Αγ. Μάμα στην περιφορά της εικόνας στον εκθεσιακό χώρο της εμποροπανήγυρης .


Η ιστορία του Αγίου Μάμα

Στις 2 Σεπτέμβρη τιμούμε την μνήμη του Αγ. Μάμα

« Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε στη Γάγγρα της Παφλαγονίας το 260 μ.Χ., από γονείς χριστιανούς, το Θεόδοτο και τη Ρουφίνα, όταν αυτοί ήταν μέσα στη φυλακή, όπου πέθαναν προσευχόμενοι. Έτσι ο Μάμας, βρέφος ακόμα, έμεινε ορφανός. Όμως, μια πλούσια χριστιανή γυναίκα, η Αμμία, τον υιοθέτησε και τον ανέθρεψε με στοργή μητρική και σύμφωνα με το πνεύμα του Ευαγγελίου. Επειδή δε ονόμαζε τη θετή του μητέρα συνεχώς μάμα, (δηλ. μαμά), ονομάστηκε Μάμας.



Όταν έγινε 15 χρονών, πιάστηκε από ειδωλολάτρες, διότι χωρίς φόβο, δημόσια, ομολογούσε το Χριστό. Τότε τον χτύπησαν αλύπητα. Κρέμασαν στο λαιμό του μολυβένιο βαρίδιο και τον έριξαν στη θάλασσα. Όμως με τη δύναμη του Θεού σώθηκε. Έπειτα τον ξανασυνέλαβαν και τον έριξαν σε αναμμένο καμίνι και μετά τροφή στα θηρία. Αλλά επειδή και απ' αυτά σώθηκε θαυματουργικά, διαπέρασαν την κοιλιά του με τρίαινα. Και έτσι μαρτυρικά και ένδοξα αναχώρησε απ' αυτή τη ζωή. Μας θυμίζει δε τα λόγια του Κυρίου, που είπε: «ὅστις οὖν ταπεινώσει ἑαυτὸν ὡς τὸ παιδίον τοῦτο, οὗτος ἐστὶν ὁ μείζων ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν» (Ματθαίου, ιη' 4). Όποιος, δηλαδή, ταπεινώσει τον εαυτό του σαν το παιδάκι αυτό, αυτός είναι ο μεγαλύτερος στη βασιλεία των ουρανών.»


Το χρονικό της χθεσινής μέρας και οι επισκέψεις των επισήμων.

Από νωρίς το χώρο της Εμποροπανήγυρης επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικωστας μαζί του ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργου , ο περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Σαρόγλου , ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημήτρης Τσούφης , ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Χατζηβασιλείου Γιωργος την ξενάγηση έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟΚΑΜ Γιακαγιάς Χρήστος .Αργότερα στην περιφορά της εικόνας και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας συναντήσαμε τονβουλευτή τηα ΝΔ Ευθύμη Καρανάσιο , τον πρόεδρο του επιμελητήριου Γιώργο Γκιλή , τον περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Πάνα την πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Ν.Μουδανιων Ολγα Παπαμετη , δημοτικους συμβουλους και πληθος πιστων .

Μετά την περιφορά γύρω στις 19:45 μμ έφτασε ο Μητροπολίτης κ. Νικόδημος και ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός .


Με το τέλος Μέγα Εσπερινού ακλούθησαν εκδηλώσεις στην αίθουσα της ΕΠΟΚΑΜ χορευτικά από την Ασσηρο την Χαλάστρα και του Αγίου Μαμά έδωσαν μια διαφορετική νότα , έκπληξη για όσους βρεθήκαν στην αίθουσα ήταν τα χορευτικά από Σλοβακία και Ρουμάνια, εκεί ακόμη είδαμε τον δήμαρχο Δαμιανό Ιορδανίδη,τους αντιδημάρχους Μανώλη Καρρά,Κώστα Πάσαλη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Κοκκινίδη

Εντύπωση έκανε η απουσία τόσο των υπολοίπων βουλευτών του Νομού καθώς και

Ακολουθε’ι φωτογραφικό υλικό:
DSCN3749
DSCN3759
DSCN3719
DSCN3757
DSCN3745
DSCN3754

DSCN3763
DSCN3789


Hakidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: