Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κλοπές και διαρρήξεις καθημερινό φαινόμενο στη Χαλκιδική

Ούτε το τμήμα των ΤΕΙ Ν.Μουδανιών γλίτωσε από διαρρήκτες. Το περασμένο σαββατοκύριακο άγνωστοι διέρρηξαν παράθυρο των γραφείων του Τ.Ε.Ι. Αφού μπήκαν στους χώρους του εκπαιδευτικού ιδρύματος αφαίρεσαν 2 υπολογιστές. 

Οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι...
ληστείες τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο στις περιοχές της Νότιας Καλαμαριάς και στην Κασσάνδρα. Κάτοικοι και επαγγελματίες δηλώνουν στο halkidikinews.gr αγανακτισμένοι και ανυπεράσπιστοι από την αύξηση των κλοπών και των διαρρήξεων.

Όπως καταγγέλλουν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από το Λάκκωμα, άγνωστοι δράστες ανοίγουν ανενεργά, λόγω οικονομικής κρίσης, εργοστάσια και βιοτεχνίες και ξηλώνουν μηχανήματα και εξοπλισμό πολλών χιλιάδων ευρώ.  «Η παρουσία της αστυνομίας είναι σχεδόν ανύπαρκτη» λένε στο halkidikinews.gr οι ιδιοκτήτες και κάνουν λόγο για πλήρη ασυδοσία των δραστών.



Στην χερσόνησο της Κασσάνδρας και στα προάστια των Ν.Μουδανιών τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. «Ανοίγουν σπίτια ακόμα κι όταν είναι μέσα οι ιδιοκτήτες» αναφέρουν οι κάτοικοι, ενώ τα εξοχικά σπίτια γίνονται εύκολοι στόχοι για τον οικιακό εξοπλισμό τους, τα σκεπάσματα μέχρι και τα κουφώματα αλουμινίου…

Πάντως,  οι δράστες φαίνεται να προτιμούν κυρίως χρυσαφικά και μετρητά.  Σε άλλες περιοχές κλέβουν ακόμα και βάρκες με τις μηχανές τους.


Τι κι αν η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής διατείνεται ότι πατάσσει τέτοιου είδους φαινόμενα;Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών φαίνεται να έχουν άλλη άποψη και ζητούν αύξηση των περιπολιών και της αστυνόμευσης.

Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας για συλλήψεις με μικροποσότητες ουσιών ή για χρέη προς το δημόσιο καλές είναι, αλλά ακόμα καλύτερες  θα ήταν οι ανακοινώσεις για τις καθημερινές κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές της Χαλκιδικής για να αφυπνιστούν οι πολίτες και να ενεργοποιηθούν κατά τι και οι αστυνομικές υπηρεσίες.

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: