Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Δήμαρχε Προποντίδας λουκέτο και στο Μουσείο Σπηλαίου Πετραλώνων;;; (ΦΩΤΟ)

DSCN3029


Ήρθαν, δεν είδαν και απήλθαν!
Κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού παρέμεινε το Μουσείο Πετραλώνων χθες Τρίτη...Ως πότε κύριοι υπεύθυνοι θα αδιαφορείτε για ένα χώρο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τον τουρισμό, αλλά και πηγή εσόδων για το Δήμο; Ως πότε οι επισκέπτες που θα καταφθάνουν θα ταλαιπωρούνται για να φύγουν στο τέλος απογοητευμένοι; Δείτε την κατάντια....
(όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες), απογοητεύοντας τους δεκάδες τουρίστες που θέλησαν να το επισκεφθούν, ενώ για την περιήγηση στο χώρο του Σπηλαίου απαιτούνταν αναμονή αρκετής ώρας, αφού υπήρχε μόνο ένας φύλακας – συνοδός που μπορούσε να τους εξυπηρετήσει.


Υπολειτουργεί για ακόμη μια χρονιά το Σπήλαιο των Πετραλώνων, το οποίο, αν και έχει περάσει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Πολιτισμού λειτουργεί με ελλιπές προσωπικό.
Το Σπήλαιο των Πετραλώνων μπορεί να αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του χώρο, ωστόσο οι αρμόδιοι το έχουν ουσιαστικά αφήσει στην τύχη του, καθώς υπό κανονικές συνθήκες απασχολούνται 7 εργατοτεχνίτες και 3 φύλακες – συνοδοί από τους οποίους ο ένας φύλακας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια επομένως και η φύλαξη του Σπηλαίου είναι ελλιπής . Για ξεναγό ούτε λόγος. Με άλλα λόγια έτσι κι αλλιώς έχει ανεπάρκεια στο προσωπικό του.

Το αποτέλεσμα της πλημμελούς στελέχωσης προσωπικού είναι οι τουρίστες να χρειάζεται να περιμένουν ώρες στον ήλιο του καλοκαιριού για να μπουν στο Σπήλαιο και να μην μπορούν να δουν το Μουσείο.
Ακόμη και το αναψυκτήριο που έχει νοικιάσει ο δήμος δεν λειτουργεί ενώ η πλειοψηφία των τουριστών αναρωτιέται πως είναι δυνατόν ένας τέτοιος χώρος να μένει αναξιοποίητος και φυσικά να μην δίνει τα απαραίτητα έσοδα στο κράτος.http://nea-propontida.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: