Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Η Χαρούλα Αλεξίου στη Χαλκιδική

Με μια εντυπωσιακή sold-out συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και διθυραμβικές κριτικές από την εμφάνισή της στο Τελ Αβιβ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραηλ, η Χάρις Αλεξίου μαζί με τη νέα μουσική μπάντα, τους«Nouveau Sextet» συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα. Το επόμενο ραντεβού με τους φίλους της που λατρεύουν τη μουσική της είναι το Σάββατο 3 Αυγούστου, στο πλαίσιο του «φεστιβάλ Θάλασσας», στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών και την επομένη, Κυριακή, 4 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ολύμπου.

«Έμαθα να ζω και στους δύο κόσμους ,στην Δύση και στην Ανατολή» λέει ηΧάρις Αλεξίου που μαζί με τους έξι σολίστες μάγεψαν φέτος το χειμώνα στις παραστάσεις τους και αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς.

Τραγούδια νέα, παλιά, γνωστά, άγνωστα, μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα, έντεχνα, ό,τι μας έκανε να αγαπήσουμε σ΄ αυτήν και ό,τι μας ένωσε μαζί της, δημιουργούν ένα κλίμα που μας κάνει να νιώθουμε πως παίζει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
Για περισσότερες από δυο ώρες θα παρουσιάσει τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριο της δοσμένα με ένα καινούργιο άκουσμα, αλλά και τραγούδια από το νέο της album η «Τρίπλα», που με τηναμεσότητα της ερμηνείας της θα συνθέσουν το σκηνικό για τις πιο ατμοσφαιρικές νύχτες του καλοκαιριού μας.
Οι έξι ετερόκλητοι μουσικοί που την συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της) την αγκαλιάζουν με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο.


Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής, με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο.
Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα
Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval
Ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και altoΣαξόφωνο , κλασική Κιθάρα και Φλάουτο.
Ο Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο
Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ .α )
Ενορχηστρώσεις: Θωμάς Κωνσταντίνου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ανδρέας Σινάνος
Σκηνογραφία: Γιώργος Γαβαλάς - Γιάννης Μουρίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: