Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Προβλήματα στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το Παλιούρι

  Στον αέρα, προτού καν ξεκινήσει είναι η παραχώρηση του ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής, σε εταιρεία   συμφερόντων του επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη για τουριστική αξιοποίηση και εκμετάλλευση για τα επόμενα   99 χρόνια. Αιτία η απορριπτική έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που βάζει σε περιπέτειες την αποκρατικοποίηση και το σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.
Το ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε «επιτυχώς» την παραχώρηση για αξιοποίηση δυο σημαντικών εκτάσεων στην Κεντρική Μακεδονία. Την έκταση στο Παλιούρι και την έκταση στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας. Ο πρώτος διαγωνισμός προχώρησε και το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ αποδέχτηκε ομόφωνα την προσφορά της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη, ύψους 14 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση των 210 στρεμμάτων που περιλαμβάνουν τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Ξενία(3.658 τμ) και τις εγκαταστάσεις του camping Παλιουρίου (1.128 τμ).
Paliouri
Ωστόσο, ο διαγωνισμός πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο τον απέρριψε! Το αιτιολογικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την απόρριψη εστιάζει στα ποσοστά δόμησης που προβλέπονται, σημειώνοντας ότι έχει γίνει λανθασμένος υπολογισμός των εμβαδών, όπως τόνισαν τα στελέχη του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Voria.gr.

Αυτό σημαίνει ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να προβεί σε διορθώσεις, ωστόσο, ο διαγωνισμός και το αποτέλεσμά του δεν ακυρώνεται προς το παρόν. Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης, ώστε να ανακληθεί η «πρωτοβάθμια» απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η υπόθεση παραπέμπεται σε δεύτερο βαθμό, για να εξεταστεί και γι’ αυτό το λόγο το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφεύγει να κοινοποιήσει λεπτομέρειες για την «πρωτοβάθμια» απόρριψη…
Εκπρόσωποι του μεγαλοεπιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, τόνισαν στη Voria.gr ότι η απορριπτική έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι θέμα με το οποίο ασχολείται το ΤΑΙΠΕΔ και αυτό θα πρέπει να το λύσει. Ζήτημα ακύρωσης της επένδυσης από την πλευρά Σαββίδη διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει, παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν.

Πηγή: www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: