Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια»: Στην Κρήτη εκπρόσωποι της Χαλκιδικής

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο τελευταίος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μέθοδοι Βιώσιμης Διαχείρισης για την Ελαιοκαλλιέργεια» με την επίσκεψη στελεχών της Π.Ε.Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα Χανιά από 9 έως 11 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, περιελάμβανε τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Π.Ε.Χαλκιδικής (11-13 Νοεμβρίου) και από 2 Ημερίδες στις Π.Ε. Σερρών και Π.Ε. Πιερίας (14 και 15 Νοεμβρίου), ενώ ολοκληρώθηκε με εκπαιδευτική επίσκεψη στα Χανιά.



Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, έγινε ενημέρωση στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών καθώς και τεχνική επίσκεψη σε ελαιώνες βιολογικής και ολοκληρωμένης καλλιέργειας. Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για τα έργα που πραγματοποιεί (κατασκευή φραγμάτων και αρδευτικών δικτύων). Τέλος η αποστολή επισκέφτηκε σύγχρονες και πρότυπες μονάδες παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου με εξαγωγική δραστηριότητα και μονάδα κομποστοποίησης ελαιολυμάτων.

Η αποστολή αποτελούνταν από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς κ. Γκουντενούδη Χρήστο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, Περιφερειακούς Συμβούλους, Υπηρεσιακούς Παράγοντες, τους Προέδρους ΕΑΣ Πολυγύρου και Χαλκιδικής, τον Πρόεδρο Μεταποιητών Επιτραπέζιας Ελιάς Χαλκιδικής και τον Γεν. Γραμματέα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Η επίσκεψη κρίθηκε ως επιτυχημένη και η εμπειρία που αποκτήθηκε μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην ανάπτυξη της ελαιοκαλλιέργειας στην Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: